Polis Akademisi 7500 Polis Alımı

Polis Akademisi başvuruları tamamlandı. POMEM 31. Dönem alımlarını bekleyen adaylar, 14 Nisan'a kadar başvurularını gerçekleştirdi. Polis Akademisi, 6.000'i erkek ve 1.500'ü kadın olmak üzere toplam 7.500 polis alımı için başvuruları kabul etti. 2024 POMEM başvurularında polis olmak isteyen adaylar için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 31. dönem POMEM başvuru kılavuzu yayımlandı.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_15

POMEM SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Polis olmak isteyen adaylar için 31. Dönem POMEM ön başvuru sonuçlarının ilan edilmesinin ardından para yatırma işlemleri başladı. 31. Dönem POMEM başvuru sonucuna göre başarılı olan adayların yatırması gereken sınav ücreti 1.050.00 (bin elli) TL.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_14

POMEM SINAV ÜCRETİ HANGİ BANKAYA, NE ZAMAN YATIRILACAK?

31. Dönem POMEM sınav ücreti 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 09.00’dan 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00’ye yatırılabilecek. POMEM sınav ücretleri Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “31. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacak.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_18

Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılacaktır. Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_17

POMEM SINAVI NE ZAMAN, SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

POMEM sınav tarihleri henüz bilinmiyor. 31. Dönem  POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sınav ücretlerini 25 Nisan 2024 tarihine kadar yatıracak. Başvuruların ardından sınav giriş belgesi yayımlanacak. POMEM Giriş Sınavı için başvuru yapan ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar başvuru sonuçlarını e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenebilecek. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinden ilerleyen günlerde sınav yerleri ve sınav tarihi ilan edilecek.

Editör: Nurseli Fırat