Polis Akademisi 7500 Polis Alımı

Polis Akademisi başvuruları tamamlandı. POMEM 31. Dönem alımlarını bekleyen adaylar, 14 Nisan'a kadar başvurularını gerçekleştirdi. Polis Akademisi, 6.000'i erkek ve 1.500'ü kadın olmak üzere toplam 7.500 polis alımı için başvuruları kabul etti. 2024 POMEM başvurularında polis olmak isteyen adaylar için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 31. dönem POMEM başvuru kılavuzu yayımlandı.

POMEM Sözlü Sınav Sonuçları 2024

POMEM sözlü sınav sonuçları 2024 son durum merak ediliyor. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 6.000 erkek ve 1.500 kadın aday olmak üzere toplam 7.500 polis alımı için yapılan başvuruların ardından mülakat sınav sonuçları için beklenen açıklama geldi.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_14

Polis Akademisi Başkanlığı, POMEM sözlü sınav giriş belgelerini yayınladı. POMEM sonuçları, sınavlar sona erdikten sonra sonuçları ilan edilecek. POMEM Giriş Sınavları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı şeklinde gerçekleşecek.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, Fiziki Yeterlilik Sınavı puanının %25’i ve Mülakat Sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_20

POMEM sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Editör: Nurseli Fırat