Interpol, yakınlarına ulaşılamayan kadın cesetlerinin kimliğinin tespit edilmesi amacıyla operasyon başlattı. Operasyon sonucunda bir kişinin ailesine yıllar sonra ulaşıldı. 
Belçika’da öldürülen İngiltere vatandaşı Rita Roberts adlı bir kadının kimliği ailesi tarafından 31 yıl sonra tespit edilebildi.

AİLESİ DÖVMESİNDEN TANIDI

İngiliz haber sitesinde cinayetlere ilişkin yapılan bir haberde, dövmesinin fotoğrafını gören ailesi, dövmenin sahibinin Rita Roberts olduğunun farkına vardı.

Interpol Polis Hizmetleri İcra Direktörü Stephen Kavanagh, Roberts’ın ailesinin dövmeyi gördükten sonra Belçika'daki yetkililerle görüştüğünü ve kadının kimliğini resmen tespit ettiklerini aktardı.

31 YIL ÖNCE CANSIZ BEDENİ BİR NEHİRDE BULUNDU

Interpol'den yapılan açıklamaya göre Şubat 1992'de İngiltere’den Belçika'nın Anvers şehrine giden Rita Roberts, son olarak Mayıs 1992’de bir kartpostal göndererek ailesiyle iletişime geçmişti. Ardından Roberts'ın cansız bedeni bir nehirde bulunmuştu.

INTERPOL'DEN KAYIPLARI BULMA OPERASYONU

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol), Hollanda, Belçika ve Almanya'da öldürülen 15-30 yaşları arasında 22 kadının kimliklerinin belirlenmesi amacıyla “Kimliğimi tespit et” adlı bir operasyon başlatmıştı.

BİN 250 İHBAR ALINDI

Polisin açıklamasında, Mayıs ayında başlatılan operasyon kapsamında vakalarla ilgili şu ana kadar bin 250 ihbar alındığı bildirildi.