İstanbul'da DHKP/C ve MLKP terör örgütlerine yönelik yürütülen iki ayrı soruşturma çerçevesinde, kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 20 şüpheli güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

DHKP/C'YE YÖNELİK SORUŞTURMA VE TESPİTLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, DHKP/C terör örgütüne mensup bazı şüphelilerin, aranan örgüt üyelerinin ihtiyaçlarını karşıladığı, silah ve mühimmat tedariki sağladığı ve örgütsel dokümanları ileterek kuryelik yaptıkları belirlendi.

MLKP İLE İLGİLİ YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA

MLKP terör örgütüne ilişkin soruşturmada ise, örgütün "sözde şehitler ayı" olarak kabul ettiği Kasım ayındaki etkinlikler bağlamında yapılan fiziki ve teknik takipler sonucunda, örgüt mensuplarının anmalarına katılan ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan 9 şüpheli tespit edildi.

OPERASYONLAR VE GÖZALTI SÜRECİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın 25 şüphelinin yakalanması yönündeki talimatı üzerine harekete geçti. İstanbul ve Eskişehir'de belirlenen 33 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, DHKP/C'den 11, MLKP'den ise 9 olmak üzere toplamda 20 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

Editör: Mevlüt Peker