Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Yargıtay Birinci Başkanının belirlenmesi için 25 Mart’ta başlayan seçimlerin 37’nci tur oylamasında 193 oy alan Ömer Kerkez Yargıtay Birinci Başkanı seçildi.

Omer Kerkez Yargitay Uyesi 25032024

SEÇİM SÜRECİ VE SONUÇLAR

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca'nın 24 Mart'ta görev süresinin dolması sebebiyle, 25 Mart'ta seçim süreci başladı. Yargıtay Genel Kurulu tarafından gerçekleştirilen 37’nci tur oylamada, 348 üyeden 193’ünün oyunu alan Ömer Kerkez Yargıtay Birinci Başkanı olarak seçildi. Bu oylamada Mehmet Akarca ise 103 oy aldı.

Mehmet Akarca Yargitay Baskani

ÖMER KERKEZ'İN HAYATI VE KARİYERİ

1966 yılında Antakya'da doğan Ömer Kerkez, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kariyerine Hatay’da hakim/savcı adayı olarak başlayan Kerkez, sırasıyla Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulundu. Adalet Bakanlığında tetkik hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Ayrıca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği yaptı.

Omer Kerkez Yargitay Uyesi 25032024 1

YARGITAY ÜYELİĞİ VE BAŞKANLIK DÖNEMİ

Ömer Kerkez, 5 Temmuz 2017'de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023'te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçildi. Yargıtay Genel Kurulu tarafından 14 Mayıs 2024’te gerçekleştirilen Birinci Başkanlık seçiminde ise Yargıtay Birinci Başkanı seçildi.

ADALET BAKANI TUNÇ, YARGITAY BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN KERKEZ'İ TEBRİK ETTİ

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay Başkanlığı görevine getirilen Ömer Kerkez'e başarılar diledi. Tunç, Kerkez'in yeni görevinde başarılı olacağına inandığını belirtti.

AKARCA'YA TEŞEKKÜR

Bakan Tunç, görev süresi sona eren Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Tunç, Akarca'nın yargı camiasına ve ülkeye katkılarının unutulmayacağını ifade etti.

YARGI CAMİASI İÇİN HAYIRLI OLSUN

Bakan Tunç, açıklamasında yeni Yargıtay Başkanlığı seçiminin yargı camiası, ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi. Tunç, yargı mensuplarının her zaman adaletin temini için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

BAKAN TUNÇ'UN PAYLAŞIMI

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yargıtay Başkanlığına seçilen Ömer Kerkez'i tebrik etti. Tunç, paylaşımında, "Yargıtay Başkanlığına seçilen Sayın Ömer Kerkez'i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Görev süresi sona eren Sayın Mehmet Akarca'ya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.