Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 37'si ailelerini geride bırakan anneler olmak üzere günde ortalama 63 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Israil Saldiri Gazze Olen Insanlar 08032024 Aa7

UNRWA'DAN 8 MART AÇIKLAMASI

UNRWA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı X sosyal medya paylaşımında, Gazze'deki kadınların bu acımasız savaşın sonuçlarına katlanmaya devam ettiğini vurguladı.

Israil Saldiri Gazze Olen Insanlar 08032024 Aa6

SALDIRILARDA YÜZLERCE KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Paylaşımda, İsrail'in saldırılarında en az 9 bin kadının öldürüldüğü ve çok daha fazlasının enkaz altında kaldığı belirtildi.

Israil Saldiri Gazze Olen Insanlar 08032024 Aa5

ANNELER EN ÇOK MAĞDUR OLAN GRUP

Paylaşımda dikkat çeken bir diğer bilgi ise, günde ortalama 63 kadının öldürüldüğü ve bunların 37'sinin ailelerini geride bırakan anneler olduğuydu.

Israil Saldiri Gazze Olen Insanlar 08032024 Aa4

GAZZE'DEKİ DURUM VAHİM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 30 bin 800 Filistinli öldürüldü, 72 bin 298 Filistinli yaralandı. Saldırılarda öldürülenlerin yüzde 70'ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu belirtiliyor.

Israil Saldiri Gazze Olen Insanlar 08032024 Aa3

ULUSLARARASI TOPLUMDAN TEPKİ BEKLENİYOR

UNRWA'nın paylaşımı, Gazze'deki insani dramın boyutunu gözler önüne seriyor. Uluslararası toplumdan bu vahşete karşı acil bir şekilde tepki göstermesi ve Filistinlilerin korunması için adım atması bekleniyor.

Israil Saldiri Gazze Olen Insanlar 08032024 Aa2

BM RAPORTÖRÜ: GAZZE’DEKİ SOYKIRIMI DURDURMANIN TEK YOLU İSRAİL’E EKONOMİK YAPTIRIM VE SİLAH AMBARGOSU

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'e silah ambargosu ve ekonomik yaptırımlar uygulamanın Gazze'de devam eden soykırımı engellemenin tek yolu olduğunu savundu. Albanese, X sosyal medya hesabından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yakınlarını kaybedenlerin aileleriyle yaptığı görüşmeye dair açıklamasını alıntılayarak paylaşımda bulundu. Paylaşımında, "Gazze'deki soykırımı durdurmanın tek yolu, İsrail'e silah ambargosu ve ekonomik yaptırımlardır. Şimdi ateşkes." ifadelerini kullanan Albanese, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve bu saldırılarda yaşanan soykırımı kınadı.

Francesca Albanese 08032024

Israil Saldiri Gazze Olen Insanlar 08032024 Aa1

BM'DE FİLİSTİNLİ HEYET

Filistin'in BM Daimi Temsilciliği tarafından organize edilen ve soykırımla yargılanan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ailelerini kaybetmiş 10 kişilik Filistinli bir heyet, dün tanık olarak BM'deki yetkilerle bir araya geldi. Filistinli heyet, Guterres ve BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile görüşerek Gazze'deki insani dramı ve yaşanan soykırımı dile getirdi. Heyette yer alan Filistinliler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşadıkları vahşeti ve yakınlarını kaybetmenin acısını anlattılar. BM yetkililerinden İsrail'e karşı acil bir şekilde adım atmasını ve Gazze'deki soykırımı durdurmak için gerekli yaptırımları uygulamasını talep ettiler.

Info Gazze Kadinlar Gunu 08032024 Aa

Editör: Mevlüt Peker