Ekran Haber'in gündeme getirdiği Kağıthane soygunu ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Kağıthane'de bir eve girerek içinde; 1 milyon lira değerinde altın ziynet eşyası, 1 milyon dolar, 130 bin euro, 2 adet cep telefonu, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet tablet olan kasayı çalan hırsızlar polis tarafından gözaltına alındı. Polis tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, soygunun planlayıcısının ailenin şöförü olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmenin üzerine şaşkınlığını gizleyemeyen İran uyruklu mağdur iş kadını Niloofar G., yaklaşık 40 milyonluk zararları olduğunu, şöförlerine güvendiklerini ve yaşanan olayın ardından çok şaşırdıklarını söyledi. 

40-milyonluk-hirsizlik-magduru-26kasim2023- (1)

"OFİSTEYKEN ARKADAŞLARINA TELEFONLA HABER VERMİŞ"

Niloofar G., soygun günü evde paranın olduğunu şöförlerinin de bildiğini belirterek, "Şüphelilerden biri bizim özel şoförümüz. Biz ona güveniyorduk. Bir yıldır bizimle çalışıyordu ve biz ona okula götürmesi için çocuğumuzu teslim ediyorduk. Soygun günü Kapalıçarşı'dan biraz para alarak bir kısmını eve getirdik, bir kısmını da bankaya yatırdık. Şöförümüz, paranın bir kısmının evdeki çelik kasada olduğunu biliyordu. Sabah hep beraber ofisteyken arkadaşlarına telefonla haber vermiş. Daha sonra arkadaşları gelip çelik kasayı bir örtüye sararak çaldılar. Kasanın içerisinde yaklaşık 1 milyon lira değerinde altınım ve lüks saatlerim de vardı" ifadelerini kullandı.   

40-milyonluk-hirsizlik-magduru-26kasim2023- (2)

SOYGUN İLE İLGİLİ 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Olay, geçtiğimiz 2 Kasım Perşembe günü saat 10.00 sıralarında, Kağıthane Seyrantepe’de meydana geldi. İthalat ve ihracat işleri yapan bir firmanın sahibi olan 48 yaşındaki İran uyruklu iş kadını Niloofar G. ve Hamidreza B.‘nin evinden, içerisinde 40 milyon TL'lik eşya ve para olan kasa çalındı. Polis ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde, aralarında Niloofar G.'nin şöförünün de bulunduğu, 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1 adet suç kaydı bulunan şöför Fevzettin S., 2 adet kaydı bulunan Abdurrezzak U., Yasin K. ve 37 suç kaydı olan Mustafa U. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerden; 3 adet suç kaydı bulunan Muhammed Talha B., 5 adet suç kaydı bulunan Ramazan Bora K. ve 2 adet suç kaydı bulunan Aybüke I. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yurt dışına çıktığı tespit edilen şüpheli Kamuran U.‘nun (28) ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

Editör: Ozan Barış Erim