İsrail'deki 43 haham, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya bir yazı ileterek, Hamas üyelerinin Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde saklandığı ve sivilleri koruma amaçlı kullandığı durumda hastanenin bombalanmasının dini açıdan kabul edilebilir olduğu görüşünü bildirdi.

İsrail televizyonu Kanal 14'ün duyurduğuna göre, bu hahamlar tarafından hazırlanan ve hastanenin vurulmasının dini olarak kabul edilebilir olduğunu belirten yazı, resmi yetkililere sunuldu.

Yazıda ayrıca, sivilleri koruma kalkanı olarak kullananların kınanması gerektiğine vurgu yapıldı. Bu tür bir eylem sonucu oluşacak zararların sorumluluğunun bu eylemleri gerçekleştirenlerde olduğunu belirttiler.

İsrail'in ordu sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın Şifa Hastanesi'ni koruma olarak kullandığını ve buradan saldırı düzenlediğini öne sürmüştü. Hagari, hastanenin hedef alınma olasılığı hakkında ise, "Her türlü olasılık göz önünde bulunduruluyor." ifadesini kullanmıştı.

ISRALLI AVUKATTAN TARTIŞMA YARATAN SÖZLER

"Sonsuza kadar İsrail" organizasyonunun başında bulunan avukat Nili Kupfer Naouri, CNEWS adlı Fransız kanalında yaptığı açıklamada "Gazze'de masum bir sivil nüfus bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

Naouri'nin bu açıklaması, hem program sunucusunu şaşkına çevirdi hem de sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Programın sunucusu, Naouri'nin bu ifadelerine "Bu sözler kabul edilemez." şeklinde tepki gösterdi. Aynı şekilde, sosyal medya kullanıcıları da İsrailli avukatın bu söylemini eleştirdi.

Kaynak: AA