Ülke genelinde FETÖ’ye yönelik operasyonlar artarak devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada FETÖ üyelerine yönelik yapılan başarılı bir operasyonu daha duyurdu.

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Kıskaç-5" Operasyonları hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya, operasyonların FETÖ'ye yönelik olduğunu belirtti. İzmir, Aydın, Bursa, Ankara ve Denizli illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, FETÖ üyeleri veya yöneticileri olarak adı geçen, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve haklarında aranma kararı bulunan şahısların yakalandığını açıkladı. İzmir, Aydın ve Bursa'daki operasyonlarda 20 şüpheli gözaltına alınırken, Ankara ve Denizli'deki operasyonlarda da 7 şüpheli yakalandı.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, Allah'a ayağınıza taş değmesin dileğinde bulundu. Ayrıca, Bakan paylaşımında milletin desteği ve dualarının operasyonlara güç verdiğini vurguladı.

5️⃣ İlde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KISKAÇ-5” Operasyonlarında 2️⃣7️⃣ şüpheli yakalandı.

Milli İrademize Darbe Yapmaya Kalkışan FETÖ’cü Hainlerin Peşlerini Bırakmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş… pic.twitter.com/huAIH1tqjI

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 23, 2024
Editör: Ozan Barış Erim