Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde ise yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteorolojiden Sari Kodlu Uyari Kar Saganak Ve Su Baskini Riskine Dikkat 26 S U B A T2024 4

BUGÜN HAVA NASIL?

Özellikle kuvvetli yağışların yaşanabileceği bölgelerde olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Ayrıca, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat edilmelidir.

Meteorolojiden 8 Kent Için Uyar I 15Subat20214 5

BUGÜN HAVA GÜNEŞLİ Mİ?

Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus, sis, buzlanma ve don olaylarına karşı da dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteorolojiden Stanbullulara Hafta Sonu Uyarısı 16 Subat2024 3

Ege Bölgesi'nde bugün sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor. Meteoroloji raporlarına göre, bu yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. İzmir'de sıcaklık 19 derece ölçülürken, Denizli'de 18, Muğla ve Afyonkarahisar'da ise 13 derece olarak kaydedildi.

Meteorolojiden 8 Kent Için Uyari 15Subat20214 3

Akdeniz Bölgesi de yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Batı kentlerinde ise yağışların kuvvetli şekilde olması bekleniyor. Antalya'da sıcaklık 17, Adana'da 21, Kahramanmaraş'ta 16, Hatay'da ise 19 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Alarm Verdi Haritayı Güncelledi 14Subat 2

İç Anadolu Bölgesi'nde de sağanak yağışlar etkisini sürdürecek. Bölgedeki sıcaklık genellikle 15 ile 20 derece arasında seyredecek.

Meteorolojiden Stanbullulara Hafta Sonu Uyarısı 16Subat2024 2

Karadeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde yağışlar görülürken, bölgenin diğer bölgelerinde hava çok bulutlu olacak. Sıcaklık ise Bolu'da 17, Samsun'da 15, Trabzon'da 13 derece olarak ölçüldü.

Meteorolojiden 8 Kent Için Uyari 15Subat20214 2

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulutlu bir hava hakim olacak. Kuzey kesimlerde ise yağmur etkili olacak. Günün en yüksek sıcaklıkları Kars'ta 8, Malatya'da 16, Elazığ'da 14, Hakkari'de ise 8 derece olarak ölçüldü.

meteoroloji saganak yagis yagmur-1

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık ise 15 ile 20 derece arasında seyredecek. Çarşamba günü bölgeye yağışın gelmesi bekleniyor.