Dolandırıcılık olaylarına spor dünyasının ünlü isimlerinin de karıştığı son zamanlarda sıkça görülürken, Bursa'daki bu olay da yeni bir vaka olarak ortaya çıktı. Bursa'nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren kuyumcu A.Ö., yüksek kazanç vaadiyle altın üzerinden bir sistem kurarak çevresinden ve komşu ilçelerden kar payı dağıtma vaadiyle altın toplamaya başladı.

Bursa Kuyumcu Fonu (3)ALTIN DOLU ÇANTALARLA KAÇTILAR

Sisteme para yatıranlar verdikleri paraya göre aylık veya 3 aylık periyotlarda çeyrek altın alarak sisteme dahil oldular. Ancak, A.Ö. kar payı ödemelerini yapamayınca bir gece ansızın H.Ş. ile birlikte iş yerindeki tüm altınları toplayarak kaçtı. Kuyumcu dükkanının iki gün boyunca kapalı kalması üzerine, para ve altın yatıranlar durumdan şüphelenerek Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Yapılan incelemeler ve güvenlik kameraları kayıtlarının incelenmesi sonucunda, 2 kişinin kuyumcu dükkanından altın dolu çantalarla arabaya binerek kaçtığı tespit edildi.

Bursa Kuyumcu Fonu (2)TEK TEK YAKALANDILAR

Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.Ö.'nün H.Ş. ile birlikte İstanbul'a gittiğini ve H.Ş.'nin A.Ö.'yü Beyoğlu ilçesinde R.E. isimli bir arkadaşının evine bıraktığını belirledi. Önce H.Ş. gözaltına alındı, ardından yapılan bir baskında kuyumcu A.Ö. ve arkadaşı R.E. yakalandı. Polis ekipleri daha sonra A.Ö.'nün babası S.Ö. ile ortağı A.F.Ş. ve kuyumcu dükkanında çalışan S.İ.'yi de gözaltına aldı.

Bursa Kuyumcu Fonu (4)“BORÇ ALDIM”

A.Ö., emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederek, işlerinin bozulması sonucu yüksek faizle borç aldığını ve işlerinin düzelmemesi üzerine başkalarından altın borç almaya devam ettiğini iddia etti. Ancak, ödemeleri yapamayınca altınları düşük fiyata satmaya başladığını ve sonunda dükkanı kapatıp İstanbul'a gittiğini söyledi.

Bursa Kuyumcu Fonu (5)TÜM MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULDU

Emniyet tarafından tamamlanan işlemlerin ardından kuyumcu ve olayla ilişkisi olduğu iddia edilen 5 kişi adliyeye sevk edildi. A.Ö. ile babası S.Ö. ve ortağı A.F.Ş.'nin tüm mal varlıklarına tedbir konulduğu belirtilirken, soruşturma devam etmektedir.

Editör: Zeynep Baş