5000 TL emekli ikramiyesi kapsamı dışında kalan çalışan emeklilerin beklediği haber geçtiğimiz günlerde gelmişti. Meclise gelecek yasanın geçmesinin ardından sayıları 5 milyonu bulan emekli de ikramiye alabilecek. Peki ikramiyeler ne zaman yatacak? işte detaylar..

çalışan-emekliye-beş-bin-tl

Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye

Emeklilere Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla 5000 TL ikramiye verileceği duyrulmuştu. Ancak çalışan emekliler bu fırsattan muaf tutulmuştu. Çalışan emekliler de ikramiyeden yararlanmak için merakla bekliyordu. Beklenen haber geçtiğimiz günlerde geldi. Meclise gelecek yasanın geçmesinin ardından sayıları 5 milyonu bulan emekli de ikramiye alabilecek. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilerin 5 bin TL alabilmelerine ilişkin düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'da görüşüleceğini söyledi.

vedat-ışıkhan-çalışan-emekli

İkramiyeler Ne Zaman Yatacak?

Kasım ayı içinde çalışmayan emekli, dul ve yetim aylığı alanlara yapılan ödemelerin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için yeni karar alındığını bildirdi. 4 milyon 689 bin çiftçi, BAĞKUR'lu ve çalışan emekliye ödenecek ikramiye müjdesi ile ''Çalışan emekliye ikramiye ne zaman yatacak?'' sorusu hız kazandı.

Bakan Işıkhan Açıkladı

Başkan Erdoğan'ın açıklaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiyeleri ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ikramiyelerin ödenme tarihine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın RTErdogan'ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emeklilerimiz için 5 bin lira ödemenin kapsamını genişletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun. Çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek. Yapılacak çalışma sonrasında ikramiye ödemelerinin tarihi netlik kazanacak. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz."

Konuşulanlara göre, çalışan emekliye 5000 TL teklifinin meclisten geçmesinin ardından ertesi hafta hesaplara yatması bekleniyor.

Editör: Nurseli Fırat