2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yani TUR 2024, Antalya'da renkli görüntülerle başladı. Toplamda 25 farklı takımdan 175 sporcu, bu prestijli yarış için pedal çevirmeye başladı.

Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu 21042024 3

AÇILIŞ TÖRENİ VE İLK PEDAL VURUŞLARI

Düden Parkı'nda gerçekleşen açılış töreninde, bisikletçilerin startı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Antalya Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından verildi.

Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu 21042024 2

ZORLU PARKUR VE REKABET

Yarışmacılar ilk etapta 134,7 kilometrelik mesafeyi tamamlayacaklar; bu etap Atatürk Parkı'nda sona erecek. 59. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 28 Nisan Pazar günü İstanbul'da final yapacak. Katılımcılar, 8 gün sürecek bu zorlu maraton boyunca toplamda 1188 kilometre yol kat edecekler.

Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu 21042024 5

GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU VE BU YILKİ BEKLENTİLER

Geçtiğimiz yıl yarışmayı 30 saat 10 dakika 14 saniye sürede tamamlayan Astana Kazakistan takımından Kazak bisikletçisi Alexey Lutsenko, genel klasman liderliğini ve turkuaz mayoyu kazanmıştı. Bu yıl da benzer bir rekabetin yaşanması bekleniyor. Sporcular, tüm zorluklara rağmen kıtalararası bu özel turda ter dökerek üstün başarılar elde etmeyi hedefliyorlar.

Editör: Mevlüt Peker