Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, bugün yurdun genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Rize ve Artvin çevresinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Ege ve Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

istanbul_yagmur_geliyor_kapali_hava_24112023_aa5

Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu (Van, Malatya, Erzincan ve Iğdır dışında) ile Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadiseleri de görülebilir.

meteoroloji-hava-durumu-ruzgar-firtina-saganak-yagmur-yagis

Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

met-firtina-sagana-aa

Bugün bazı illerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklık değerleri ise şu şekildedir:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 13 derece olacak.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 14 derece olacak.

İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor, en yüksek sıcaklık 16 derece olacak.

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 15 derece olacak.

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor, en yüksek sıcaklık 21 derece olacak.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor, en yüksek sıcaklık 17 derece olacak.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 16 derece olacak.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 15 derece olacak.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecek. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor, en yüksek sıcaklık 2 derece olacak.

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, genel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 10 derece olacak.