İstanbul Küçükçekmece'de kentsel dönüşüme giren apartman yıkılarak yerine yeni bir bina yapıldı. Ancak yeni bina daha 7. ayında İstanbul'u vuran şiddetli sağanak sonrası sular altında kaldı.

SU BASAN SIĞINAKTA YANGIN RİSKİ

Ekran Haber'in özel haberine göre binanın temelinin su aldığını ve her yerinden patlamaya başladığını belirten apartman sakinleri duruma isyan etti. Apartmanın elektrik panosunun bulunduğu sığınak sular altında kalırken, yangına da davetiye çıkardı.

showozel-sualan-bina

Bina sakinleri için eziyete dönüşen sıkıntıların ardından durumu müteahhite bildirildi. Müteahhit ise “Bunlar ufak tefek sorunlar” diyerek kendini savundu.

DUVARLAR PATLADI, TEMEL SU ALDI

İddiaya göre müteahhit 4 dubleks+ 8 daire ve bir miktar para karşılığında Cennet mahallesindeki binayı yapmak için mülk sahipleriyle anlaştı.

showozel-sualan-bina4

Müteahhit mülk sahiplerine bir buçuk yılda teslim ve depreme dayanıklılık sözü verdi ama vaatler tutulmadı. Müteahhitin binayı yarım bıraktığını aktaran bina sakinleri sığınakların göle döndüğünü, duvarların kabardığını, temelin ise su aldığını belirterek isyan etti. 

showozel-sualan-bina3

MÜTEAHHİT KENDİNİ SAVUNDU

İddiaların hedefindeki müteahhit ise kendisini "Bunlar ufak tefek sorunlar,  her binada yaşanır” diyerek savundu

Editör: Şeyda Karaca