Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT'nin iş birliğiyle "Türkiye'nin ATM Merkezi" (TAM) projesinin hayata geçirildiğini duyurdu. İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirilen lansman toplantısına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve sektörün önemli isimleri katıldı.

Kamu Bankalari Atm 10052024 Aa3

ALPASLAN ÇAKAR: SEKTÖR İÇİN MİLAT OLACAK

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, projenin bankacılık sektörü için bir milat niteliğinde olduğunu belirtti. Çakar, "Bu işbirliği, hem bankalarımız hem de müşterilerimiz için önemli fırsatlar sunuyor. Bankalarımız, ATM sayısını optimum düzeyde tutarak maliyetleri düşürecek ve daha etkin bir pazar yönetimi sağlayacak," dedi ve ekledi: "Müşterilerimiz ise herhangi bir ek ücret ödemeden işlemlerini gerçekleştirebilecek."

Alparslan Cakar 10052024 Aa

TAM'IN GETİRDİĞİ YENİLİKLER VE AVANTAJLAR

TAM projesi, Türkiye'deki ATM işlemlerinin yüzde 40'ını kapsayacak şekilde, toplamda 7 bankanın ATM'lerini birleştiriyor. Bu birleşme, maliyetlerin düşürülmesi ve müşteri memnuniyetinin artırılması gibi önemli avantajlar sunuyor. Projenin, finansal erişimi kolaylaştırarak, müşteri deneyimini önemli ölçüde iyileştirmesi bekleniyor.

Kamu Bankalari Atm 10052024 Aa1

BİLEŞİM AŞ GENEL MÜDÜRÜ MURAT HAKSEVEN'DEN TEKNİK DETAYLAR

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven, projenin teknik altyapısına değindi. Hakseven, "TAM, Türkiye'deki ve dünya örneklerinden farklı olarak, müşterilerin banka bağımsız işlemler yapabilmesine olanak tanıyan benzersiz bir yapıya sahiptir. Şu an 5 bin 600 ATM ile başlayan sistem, kısa sürede 19 bin ATM'ye ulaşacak" şeklinde konuştu.

Murat Akseven 10052024 Aa

GELECEĞE YÖNELİK BEKLENTİLER VE GENİŞLEME PLANLARI

Proje, daha fazla bankanın sisteme dahil olmasıyla büyümeye devam edecek. Alpaslan Çakar ve Murat Hakseven, diğer bankaların da ilgisinin olduğunu ve ön görüşmelerin yapıldığını belirtti. İş birliğinin gelecekte daha geniş bir platforma dönüşmesi ve tüm bankacılık sektörünü kapsaması hedefleniyor.

Editör: Mevlüt Peker