Bankalar 8 Nisan Pazartesi (bugün) açık mı? Kargolarını bekleyen vatandaşlar, kargolar bugün çalışıyor mu? merak ediliyor. Bu yıl bayram tatilinin 9 gün ilan edilmesinin ardından bankaların resmi tatil takvimi de merak konusu oldu. Pazartesi günü noter, PTT, bankalar ve kargolar açık mı sorusuna cevap arayan vatandaşlar, internet üzerinden bu konuya yanıt arıyor. Peki, bankalar bugün açık mı? Kargolar çalışıyor mu? İşte 8 Nisan Pazartesi (bugün) PTT, noter, banka ve kargo çalışma saatleri..

PTT_kargo_6

Bankalar 8-9 Nisan Açık Mı?

Bankalar temel olarak Borsa İstanbul’a bağlı oldukları için, Borsa İstanbul’un tatil olup olmadığı günlere göre değişiklik gösterecek. Borsa İstanbul’un bayram süresince çalışma günleri belirlendi. Buna göre Bankalar ve Borsa İstanbul 8 Mayıs Pazartesi Açık, 9 Mayıs Salı 13.00'a kadar işlem görecek. 10 Mayıs Çarşamba Ramazan Bayramı 1. Gün ise kapalı olacak.

banka-1

Kargolar 8-9 Nisan Açık Mı?

Kargolar 8 Nisan Pazartesi (bugün) açık, ancak kargolar bayram tatili boyunca çalışmayacak. MNG, Aras, Sürat, Yurtiçi ve diğer kargolar 9 Nisan 13.00 itibariyle resmi tatile başlayacak, 10-11-12 Nisan tarihine kadar devam edecek. Kargoların pazar günü de çalışmadığı hesaba katılırsa, kargo firmalarının 13 Nisan Cumartesi günü faaliyete başlayacağı söylenebilir.

PTT Bayramda Açık Mı?

PTT 8 Nisan Pazartesi (bugün) açık mı? PTT arefe günü açık mı? gibi soruların yanıtları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında Ramazan Bayram tatili kamu çalışanlarına 9 gün oldu. Özel kargo şirketleri çalışacak ancak PTT kargo ve şubeleri devlet kurumu olduğundan 8-9 Nisan'da hizmet vermeyecek.

banka-3

Noter Bugün Açık Mı?

Noterler bugün açık mı kapalı mı araştırılıyor. 8-9 Nisan tarihlerinin de bayram tatiline eklenmesiyle birlikte, kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar 9 gün tatil yapacak. Peki, noterler bugün açık mı/kapalı mı? Noterler 8-9 Nisan'da çalışıyor mu? Ramazan Bayramında yapılacak 9 günlük tatil, kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışanları kapsayacak. Noterler, Adalet Bakanlığı ile eşgüdümlü çalıştığı için sistemleri bağlılık taşıyor. Buna göre; Noterler, 8 Nisan Pazartesi günü ve 9 Nisan Salı günü yarım gün açık olacak. Noterler, Ramazan Bayramı resmi tatil olduğu için 10-12 Nisan tarihlerinde çalışmayacak.
 

Editör: Nurseli Fırat