Zonguldak'ta bir öğretmen hakkında, 8 yaşındaki bir çocuğu darp ettiği iddiasıyla açılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, öğretmenin kasten yaralama suçundan cezalandırılması talep ediliyor ve davaya ilişkin önümüzdeki günlerde mahkeme sürecinin başlayacağı belirtiliyor.

ÖĞRETMEN İTEREK YANAĞINI SIKMIŞ

Olay, Kozlu ilçesinde geçen Mart ayında yaşandı. İddialara göre, E.Ç. adlı öğretmenin, A.A. isimli 8 yaşındaki öğrenciyi okulda darp ettiği iddiaları üzerine ailenin şikayetiyle soruşturma başlatıldı. Baba C.A., ifadesinde oğlunun eve geldiğinde yüzünde şişlik olduğunu ve olayı oğlundan öğrendiğini belirtti. Baba, oğlunun öğretmenin kendisini iterek yanağını sıktığını söylediğini ifade etti. Bunun üzerine C.A., öğretmen E.Ç. hakkında şikayetçi oldu.

ÖĞRETMEN SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Hazırlanan iddianamede, E.Ç. hakkında "kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle basit yaralama" suçlamasıyla dava açılması talep ediliyor. Öğretmen ise suçlamaları kabul etmedi. 

İddianamede, küçük çocuğun adli raporunun da bulunduğu ve şüphelinin suçlamayı kabul etmemesine rağmen çocuğun yaralanmasına ilişkin ifadelerinin ve adli raporun uyumlu olduğu belirtilerek, beyanların suçtan kurtulma amacı güttüğü değerlendiriliyor.

KAMU DAVASI TALEP EDİLİYOR

İddianamede, E.Ç.'nin olay tarihinde öğrenci olan A.A.'yı darp ederek suç işlediği gerekçesiyle kamu davası açılması talep ediliyor. Tarafların yakın bir zamanda mahkeme önünde hakim karşısına çıkması bekleniyor.