9. Yargı Paketi maddeleri ve gelişmeleri gündemde yerini aldı. Mahkum yakınları tarafından Adalet Bakanlığı 9. Yargı Paketi son dakika gelişmeler 24 Mayıs 2024 tarihinde araştırılıyor. Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda, yeni yargı paketinin "cezasızlık" algısını ortadan kaldırmaya ve "yapanın yanına kar kalmaması" ilkesini güçlendirmeye odaklandığı vurgulandı. Peki 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi? İşte 9. Yargı Paketi'ne ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları..

torba kanunu meclis

9. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK, MADDELERİ NELER?

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı'nda 9. Yargı Paketi ele alındı. 9. Yarıile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "9'uncu Yargı Paketimiz hâlihazırda Meclisimizin gündemindedir. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin etkin bir şekilde uygulanmasını sağladık." dedi. 

9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği ile ceza indirimi beklentisi devam ediyor. Çeşitli düzenlemelerin yer aldığı 60 maddelik 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Erdogan Imza 01062024 1

9. Yargı Paketi Meclisten Geçti Mi?

4 Haziran Salı günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 8'inci Yargı Paketi ile önemli değişikliklere imza attık. 9'uncu Yargı Paketimiz hâlihazırda Meclisimizin gündemindedir. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin etkin bir şekilde uygulanmasını sağladık. Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk mekanizmasıyla son bir yıllık süreçte 1 milyon 340 bine yakın uyuşmazlık çözüme kavuşturuldu. Son bir yılda uzlaştırma kapsamında 324 bin 744, seri muhakeme usulü kapsamında 141 bin 243 ve basit yargılama usulü kapsamında 256 bin 826 dosya hızlı bir şekilde sonuçlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.ç

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda yapılan düzenlemeler yeni yargı paketinde yer alacak. Pakette, hak arama hürriyetinin daha etkin şekilde kullanılabilmesine imkan tanıyan düzenlemeler bulunuyor. 23 farklı kanun, 3 kanun hükmünde kararnamede değişiklik veya düzenleme içeren 60 maddelik 9'uncu Yargı Paketi'nin çalışmaları sürüyor.
 

Editör: Nurseli Fırat