ABD'de cinsel istismar ve insan kaçaklığı suçlamasıyla tutuklanan ve cezaevinde intihar edilen Jeffrey Epstein'in davasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Açıklanan belgelerde ' Türkiye' detayı dikkat çekti. İstismara uğrayan kız çocuklarının avukatı Katherine W. Ezell'in, Jeffrey Epstein'ın özel pilotu Slovakyalı Nadya Marçinko ile gerçekleştirdiği sorgu da belgeler arasında yer aldı.

TÜRKİYE'DEN ÇOCUK KAÇIRDILAR MI?

Sputnik'in aktardığına göre; 13 Nisan 2010 tarihli çapraz sorguda Avukat Katherine W. Ezell, Marçinko’ya şu soruları yöneltti ve Jeffrey Epstein’ın Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeden çocuk kaçırıp kaçırmadığını sordu:

Epstein Turkiye

“15 yaşındaki Jane Doe #102 kod adlı mağdur için Jeffrey Epstein ve/veya Ghislaine Maxwell tarafından çeşitli pasaportlar alındığını ve daha sonra Palm Beach, New York, Santa Fe, Los Angeles, San Francisco, St. Louis, Avrupa, Karayipler ve Afrika’ya götürüldüğünü biliyor muydunuz? Bu aynı zamanda Jeffrey Epstein’ın Türkiye’den, Çek Cumhuriyeti’nden (Çekya) ve Asya ülkelerinden çocuk kaçırdığı ve getirdiği anlamına geliyor. Bunun farkında mıydınız? Jean Luc Brunel, uluslararası çocuk ticaretinde Epstein’ın ortağı mı? Jeffrey Epstein’ın, Jane Doe #102 kod adlı mağduru istismar ettikten sonra, soylulara, siyasetçilere, akademisyenlere, iş insanlarına da pazarladığını biliyor muydunuz?” Nadya Marçinko, bu soruların tamamına cevap vermeyi reddederken, avukatı da hakime itirazlarını sundu.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu