ABD, Lübnan'daki "belirsiz güvenlik koşulları" sebebiyle seyahat uyarısını en üst düzeye taşıdı ve Beyrut'ta görev yapan bazı büyükelçilik personelinin ve ailelerinin ülkeden ayrılmalarına onay verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Lübnan için seyahat uyarısını en kritik seviye olan 4. seviyeye yükselttiğini duyurdu. Yenilenen uyarıda, "Hizbullah, İsrail ve diğer silahlı gruplarla yaşanan gerginlikler, roket ve füze saldırıları nedeniyle Lübnan'a seyahat önerilmiyor." ifadeleri kullanıldı.

Lübnan'da yaşanan terör eylemleri, sivil protestolar, silahlı çatışmalar, suç oranları ve kaçırma olaylarına dikkat çekilen açıklamada, ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin sınırlı hizmet kapasitesi olduğu ve ABD vatandaşlarının bu bölgeye seyahatlerini yeniden değerlendirmeleri gerektiği vurgulandı.

Bakanlık, Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nde görevli bazı personel ve ailelerinin, Lübnan'daki "belirsiz güvenlik ortamı" nedeniyle ülkeden ayrılmalarına izin verildiğini de belirtti.

Açıklamada ayrıca, "Terör gruplarının Lübnan'a yönelik saldırıları devam ediyor." denilerek, Lübnan hükümetinin ABD vatandaşlarının güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekildi.

Son olarak, İsrail ve Filistin arasındaki gerilim nedeniyle Lübnan'da yaşanan büyük protestolara da değinilen açıklamada, ABD vatandaşlarının bu tür gösterilere katılmamaları ve bu bölgelerden uzak durmaları tavsiye edildi.

Kaynak: AA