Wall Street Journal'ın haberine göre, İsrail, İran'dan beklenen doğrudan bir saldırıya karşı hazırlıklarını iki gün içinde tamamlayacak. Ancak, İran'ın bu saldırı için henüz kesin bir karar vermediği belirtiliyor.

TELAŞIN KAYNAĞI

Gazetenin iddiasına göre, Tel Aviv'in İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine yaptığı saldırının ardından, Tahran'ın olası misillemesinin doğrudan İsrail'e yönelik olacağı tahmin ediliyor. İsrail, İran'ın güney veya kuzeyine yönelik olası bir saldırı için 24 ile 48 saatlik bir hazırlık süreci içinde.

KARARSIZLIK SÜRÜYOR

İran liderliği tarafından verilen bilgileri aktaran bir kaynağa göre, İran henüz saldırı için nihai bir karar vermemiş. İran'ın bu konudaki planlarının, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in önünde olduğu ve Hamaney'in siyasi riskleri değerlendirdiği belirtiliyor.

MİSİLLEME ENDİŞESİ

ABD'li bir yetkili, İran'ın birkaç gün içerisinde İsrail içinde misilleme saldırısı düzenleyebileceğini öne sürerken, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde gerçekleştirilen saldırının ardından böyle bir eylemi planladığı iddia ediliyor.

NİTELİKLİ KAYIPLAR

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2 generalin de aralarında bulunduğu 7 kişinin öldüğü saldırı sonrası İran, İsrail'i suçlayarak misilleme yapacağını duyurmuş ve ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

Editör: Mevlüt Peker