Florida'nın Okaloosa County bölgesinde, 3 Mayıs'ta yaşanan talihsiz olayda, bir ev içi şiddet ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, yanlışlıkla 23 yaşındaki Roger Fortson'un kapısını çaldı. Siyahi Amerikalı kıdemli havacı Roger Fortson, kapıyı açtığı sırada elinde silah olduğu gerekçesiyle polis tarafından vurularak öldürüldü.

Roger Fortson A B D Askeri 10052024 2

YANLIŞ ADRES VE TRAJİK SONUÇ

Polis vücut kamerası kayıtlarına göre, olaya şahit olan bir komşunun yönlendirmesiyle 1401 numaralı daireye yönelen polis, kapı açılır açılmaz Fortson'a altı el ateş etti. Aldığı kurşunlar sonucu ağır yaralanan Fortson, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Roger Fortson A B D Askeri 10052024 4

AİLE VE HUKUKİ TEMSİLCİLERİN TEPKİLERİ

Fortson ailesi, olayın hemen ardından polisin yanlış eve gittiğini belirterek, olayın aydınlatılmasını talep etti. Ailenin avukatı Ben Crump, Fortson'un vatansever bir havacı olduğunu ve kız arkadaşıyla görüntülü konuşma yaparken vurulduğunu belirtti. Crump, acı olayın videosunu da paylaşarak, Fortson'un son anlarında "Nefes alamıyorum" dediğini duyurdu.

Roger Fortson A B D Askeri 10052024 3

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR

Okaloosa County Şerif Ofisi'nden Eric Aden ise polisin yanlış eve gitmediğini, Fortson'un silah taşıdığını gördükleri için meşru müdafaa yaptıklarını savundu. Aden, polisin kendini iki kez tanıttığını ve Fortson'un polisin kapıda olduğunu bildiğini öne sürdü. Şerif, soruşturmanın devam ettiğini ve Florida Başsavcılığının bağımsız bir inceleme yapacağını açıkladı.

Abd Siyahi Asker Olduruldu 10052024 Iha1

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in olayı yakından takip ettiğini belirtti. Ryder, Fortson'un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayı önemsediklerini ifade ederken, Fortson'un 2019 yılında katıldığı Hava Kuvvetleri'nde Özel Harekat biriminde görev aldığını anımsattı.

Pat Ryder 10052024

GÖRÜNTÜLER DEHŞET VERİCİ

Görüntülerde ekiplerin, ihbar verilen adrese geldikleri ancak bina ve daireyi sitede oturan komşulara sorduğu, komşulardan birinin “aile içi şiddetin yaşandığı” yer olarak öldürülen askerin evini gösterdiği görülüyor. Polis kapıyı çalarak “Şerif ofisinden geliyorum, kapıyı açın!” diyor ve askere kurşun yağdıran polis, yanındakilere “Geri çekil!” uyarısı yapıyor. Kapı açıldığında karşısında genç bir siyahiyi gören polis, “Silahı bırak!” dedikten hemen sonra ateş etmeye başlıyor. Polisin “(Silah) orada!” sözlerine karşılık siyahi asker inleyerek, “Şu an elimde yok (silah).” diyor. Polis, merkeze “312. Ateş edildi! Şüpheli indirildi!” bildiriminde bulunuyor. Askeri de “Hareket etme!” diyerek uyaran polis, telsizden “312. Bulunduğum lokasyona E.M.S. (Emergency Medical Services / Acil Sağlık Servisi) gönderin.” talebinde bulunuyor.

Roger Fortson A B D Askeri 10052024 5

Abd Siyahi Asker Olduruldu 10052024 Iha

Editör: Mevlüt Peker