ABD'nin New York kentinde Columbia Üniversitesi'nde geçen hafta başlayan ve hızla ülke geneline yayılan Filistin yanlısı gösteriler, şimdi de Kanada'ya sıçradı. İlk defa Kanada'daki üniversitelerde Filistin'e destek gösterileri düzenleniyor. Bu hareketin öncüsü Montreal'deki McGill Üniversitesi oldu.

Kanada Filistin Destek Gosterisi 28042024 2

Kanada Filistin Destek Gosterisi 28042024 3

MCGILL ÜNİVERSİTESİ'NDE FİLİSTİN'E DESTEK

McGill Üniversitesi'nde başlayan bu hareket, Filistin yanlısı öğrencilerin kampüs alanında kamp kurmalarıyla dikkat çekti. Kanada'da eğitim gören yüzlerce öğrenci, hem McGill hem de Concordia Üniversitelerine, "siyonist akademik kurumlarla olan bağlarını kesme" çağrısında bulundu. Bu gösteriler, Kanada'daki akademik çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Kanada Filistin Destek Gosterisi 28042024 4

ÜNİVERSİTELERDEN TEPKİ VE EYLEMLERİN GELECEĞİ

McGill Üniversitesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin kurduğu kamplara resmi olarak izin verilmediği belirtildi. Üniversite yönetimi, bu tür eylemlerin çatışmayı tırmandırdığı yönünde görüş belirterek, kampüs içindeki bu faaliyetlere karşı çıktığını açıkladı. Ancak bu durum, öğrencilerin talepleri ve aktiviteleri üzerinde nasıl bir etki yaratacağı konusunda soru işaretleri bıraktı.

Kanada Filistin Destek Gosterisi 28042024 5

Kanada Filistin Destek Gosterisi 28042024 6

Editör: Mevlüt Peker