Washington eyaletinde gerçekleşen dikkat çekici bir polis operasyonu, çocuklara yönelik internet suçlarıyla mücadele kapsamında yaşandı. Seattle Polisi ve Washington Çocuklara Yönelik İnternet Suçları Görev Gücü'nün koordinasyonunda, 67 yaşındaki bir erkek şüpheli, 17 Nisan'da, 7 ve 11 yaşlarındaki iki kız çocuğuyla buluşmak üzere olduğu sırada bir otelde yakalandı. Polisin elde ettiği istihbarat üzerine düzenlenen operasyon, şüphelinin olay yerinde silahını çekmesiyle tehlikeli bir duruma dönüştü.

Abd Polis Pedofili Kursun Yagmuru 22042024 Dha2

SİLAHLI ÇATIŞMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Operasyon sırasında, otel odasının kapısını açan üç polis memuru karşısında, şüphelinin ceketinden silah çıkardığı anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüphelinin silah çekmesi üzerine, polis memurları tarafından ateş açıldı ve bu çatışma, şüphelinin olay yerinde hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Seattle Polisi tarafından yapılan açıklamada, "17 Nisan'da Tukwila'daki bir otelde, pedofili şüphesiyle izlenen bir kişiye yönelik düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışma, şüphelinin ölümüyle sonuçlandı" ifadelerine yer verildi.

Abd Polis Pedofili Kursun Yagmuru 22042024 Dha3

ÇOCUKLARA YÖNELİK İNTERNET SUÇLARINDA KAYGILANDIRAN ARTIŞ

Seattle Polisi Şefi Adrian Diaz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, polis memurları için bu tür durumların öngörülemez ve tehlikeli olabileceğini vurguladı. Ayrıca, çocuklara yönelik internet suçlarının 2022'den 2023'e yüzde 76 oranında arttığını belirterek, bu suç türüyle mücadelenin önemine dikkat çekti. Diaz, "Operasyonlarımız, bu tür suçlarla mücadelede kararlılığımızı gösteriyor. Toplumumuzun en savunmasız üyelerini korumaya yönelik çabalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Editör: Mevlüt Peker