ABD’de Dali isimli kargo gemisinin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne çarpması sonucu yıkılması bazı hizmetlerin aksamasına sebep oldu. EIA, Baltimore Limanı'nınki faaliyetlerin kesintiye uğraması nedeniyle özellikle kömür ihracatının aksayabileceğini bildirdi. Son 5 yılın 3'ünde Baltimore Limanı'ndan yıllık yaklaşık 20 milyon ton kömür ihracatının gerçekleştiği belirtilen açıklamada, tek istisnanın Kovid-19 salgını nedeniyle kömür talebinin azaldığı 2020 yılı olduğu anımsatıldı.

Abdbayrak

KAZA PAHALIYA PATLADI

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Baltimore Limanı'ndan yapılan ihracatın Asya'da ABD kömürüne yönelik artan talebin etkisiyle 2023'te 28 milyon tona yükseldiği ifade edildi. Kaza nedeniyle Baltimore Limanı'ndaki faaliyetin durmasından önce bile 2024'te ABD'nin toplam kömür ihracatında çok daha yavaş bir büyüme beklendiği anımsatılan açıklamada, "Baltimore'daki faaliyetlerin kesintiye uğraması bu yıl ihracat hacmini etkileyebilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Dalikargogemi

KAZADA 3 KM UZUNLUĞUNDAKİ KÖPRÜ YIKILDI

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne 26 Mart'ta yerel saatle 01.30 civarında büyük bir yük gemisi çarpmıştı. Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün büyük bir kısmı çarpma sonucu çökmüş, köprü üzerindeki çok sayıda araç Patapsco Nehri'ne düşmüştü.

Abdköprü

Kazanın ardından eyalette "acil durum" ilan edilirken, köprüye çıkan tüm yollar trafiğe kapatılmış, Baltimore Limanı'ndaki gemi trafiği ise bir sonraki duyuruya kadar durdurulmuştu.
 

Editör: Kübra Şenal