CENTCOM (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı), 28 Ocak'ta Ürdün sınırındaki ABD üssüne yapılan ve 3 askerin ölümüne yol açan saldırının ardından, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'ne bağlı milis gruplara yönelik Irak ve Suriye'de geniş çaplı hava saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırılar, 85'ten fazla hedefi kapsayarak, aralarında B-1 bombardıman uçaklarının da bulunduğu çok sayıda savaş uçağının katılımıyla gerçekleşti.

Abd Savas Ucaklari Saldiri 03022024 4

ABD'NİN HASSAS GÜDÜMLÜ OPERASYONU: 7 TESİS, 4'Ü SURİYE'DE, 3'Ü IRAK'TA

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin'in açıklamasına göre, İran destekli milislerin ABD kuvvetlerine saldırı amacıyla kullandığı Irak ve Suriye'deki 85'ten fazla hedefin yer aldığı 7 tesise yönelik operasyon gerçekleştirildi. ABD askeri kuvvetleri, hassas güdümlü 125'ten fazla mühimmatla, aralarında komuta ve kontrol merkezleri, roketler, füzeler ve insansız hava aracı depolarının da bulunduğu tesisleri vurdu.

Abd Savas Ucaklari Saldiri 03022024 3

Abd Savas Ucaklari Saldiri 03022024 1

ANBAR'DAKİ SALDIRILARDA 4 ÖLÜ, 11 YARALI

ABD'nin Irak'taki Anbar bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarda, Şii Haşdi Şabi güçleri çatısı altında faaliyet gösteren Hizbullah Tugayları'nın hedefleri bombalandı. El-Sekek bölgesindeki karargaha yapılan saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. El-Kaim bölgesindeki saldırıda ise 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Abd Savas Ucaklari Saldiri 03022024 2

Abd Savas Ucaklari Saldiri 03022024 6

IRAK BAŞBAKANLIĞI: "IRAK'IN EGEMENLİĞİNİN İHLALİ"

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, ABD'nin Anbar ve sınır bölgelerine yönelik saldırılarını, Irak'ın egemenliğinin ihlali olarak nitelendirdi. Resul, bu saldırıların, Irak hükümetinin bölgede barış ve istikrarı sağlama çabalarını baltaladığını vurguladı. Resul, "Bu saldırılar, Irak egemenliğinin ihlali yanı sıra Irak hükümetinin barışı sağlama çabalarını baltalamaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: Mevlüt Peker