ABD'li ünlü aktör Mark Ruffalo, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri harekatına dair çarpıcı yorumlar yaptı. Ruffalo, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarla ilgili, "Bugün Filistinlilere sunulan seçenek; 'Çölde ya da evinizde ölün'." dedi.

BM SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMALAR

Ruffalo, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder'ın Gazze'nin Refah kentindeki duruma ilişkin açıklamalarını sosyal medyada paylaştı. Elder'ın sözleri, bölgede yaşanan insanlık dramını gözler önüne seriyor.

GAZZELİLERİN DRAMI

Aktör, paylaşımında Gazze'deki çocukların ve Refah kentinde yaşayan insanların zor durumda olduğunu ve acil yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ayrıca, Ruffalo bu kişilerin ihmal ve zulme maruz kalarak, adeta "toplama kamplarına" gönderildiklerini ifade etti.

ASKERİ HAREKATLAR

İsrail ordusu, dün sabah erken saatlerde Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesine yönelik kara harekatı başlattı. Bu operasyonla birlikte, Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünün ele geçirildiği açıklandı. Bu gelişme, bölgedeki gerilimi daha da artırdı.

Editör: Mevlüt Peker