Açık liseye geçiş şartları, öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Açıköğretim lisesine kimler geçiş yapabilir? Yönetmelik değişiklikleri neler? İşte detaylar...

Açık Liseye Geçiş Kalktı Mı? Kimler Açık Liseye Geçiş Yapabilir?

Açık liseye geçişlere kısıtlama getirildi.  Öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen açık liseye geçiş işlemlerinde, yönetmeliğe göre istisnai durumlar dışında açık liseye geçiş yapılamayacak. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, açık liseye geçişle ilgili önemli bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Yayımlanan bilgilere göre, açık liseye geçişte getirilen kısıtlamaların arasında milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınlarına özel bir muafiyet tanındı. Orta öğrenim süresince hazırlık sınıfı hariç sınıf tekrarı en fazla bir defa yapılacak. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılacak.

açık-liseye-kimler-geçiş-yapabilir

Resmi Gazete'de Yayınlandı

Yeni düzenleme ile birlikte örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırıldı. Yönetmelik ile milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak..