Acun Ilıcalı'nın amcası Mustafa Ilıcalı, bugün Ekol TV'de Zeliha Saraç'ın "Zeliha Saraç ile Gündem" adlı programına canlı yayında bağlandı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, konuk olduğu programdan yeğeniyle karşılıklı atışmaları gündeme gelen Aziz Yıldırım'a seslendi.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı zamanında Fenerbahçe'de kongre üyeliği yaptığını belirten Mustafa Ilıcalı, "Ya biz siz birbirinizle Fenerbahçe'nin adına bir rakipler olarak; ‘Fenerbahçe'de şunu yapacağım, şöyle taşıyacağım, uluslararası başarı’… kalkmış benim yeğenimin 35 sene önceki birkaç günlük bir şeyini gündeme getirip, yani buna çok özür dileyerek bu bel altı vuruşlar ki zaten Türkiye hukuk devleti, hukuk gereğini yapacaktır. Bundan yani bir bu yeğenim bile olmasa tanımadığım biri bile olsa bundan duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum. Hukukta tabii ki gereğini yapar, kim haklı haksız bu net olarak da zaten, o biliyorum ki hukuk devam ediyor, edecektir." dedi. 

"ÖNE ÇIKAN ADAYI YERDEN YERE VURMANIN ANLAMI YOK"

"Öne çıkan bir adayı yerden yere vurmanın anlamı yok" diyen Prof. Dr. Ilıcalı, her açıklamanın, ağızdan çıkan her kelimenin dikkatli ve özenli seçilmesi gerektiğini de vurguladı.

Ilıcalı'nın sözleri şöyle: 

"Ya siz hiç değilse kalan şu 2 günde ya bir Fenerbahçe adına koyacağınız hizmetleri ortaya koyun. İşte birçok ünlü bir antrenör getirildi. Ben konuştum, sen konuştun, işte onun kendi ağzından nasıl sonuca gittiğini açıklıyor ya. Bunun neyini tartışacaksınız? Veya burada siz burada bir eksiklik görüyorsanız başka burada öne çıkan bir adayı yerden yere vurup haksız yere iftira etmenin bir anlamı yok. Bunu millet görüyor.

Ben bir bu o iki kişinin bir yakını olarak, bir amcası olarak telefonuma mesajlar yağıyor. Bu nasıl olur, nasıl olur ya kardeşim? Sakin olun bunun gereği yapılır. Hukuk bunu tayin eder. Ben bu vesileyle de inşallah Fenerbahçe’nin, yani daha böyle iletişim kaynakları yokken sinemalardaki aralarda maçları seyreden Fenerbahçe'yle çok bağlı taraftarı ve bir kongre üyesi olarak seçimin sonucunun en güzel şekilde, demokratik bir şekilde sonuçlanarak, kazananları kulübün layık olduğu yere güzel hizmetlere, Türk futboluna, dünyada Fenerbahçe'nin layık olduğu yere getirmeye hizmet vermelerini diliyorum.

Ve yapılan her açıklamanın ağızdan çıkan her kelime cümlenin çok dikkati ve özenli seçilmesini seçimi kazanırsınız, kaybedersiniz, ama bunlar sizin üzerinizde kalır. Çünkü bu böyle ben sana bunları söyledim, bu iftiraları attım. ‘Tamam’ demez kimse. Sonuçta da hukuk buna gerekli kararı verir."

KONGRE ÖNCESİ KARŞILIKLI ATIŞMA 

Fenerbahçe'de kongre öncesinde karşılıklı suçlamalarla devam eden Ali Koç-Aziz Yıldırım tartışmasına, yeni teknik direktör Mourinho transferinde öne çıkan ve Ali Koç'un yönetim listesinde yer alan televizyoncu Acun Ilıcalı da dahil olmuştuı.  Aziz Yıldırım önce Enver Aysever'in YouTube yayınında, daha sonra da Fenerbahçe Kongre üyeleriyle buluşmasında Ilıcalı'yı hedef almıştı. Yıldırım, "Acun Ilıcalı Dominik'te 'FETÖ'cülere pasaport veriyormuş! Çağırdım. Yapma. senin için kötü olacak' dedim. 'Ya ben yapmıyorum etmiyorum falan.' Ama var bir şeyler. Onun için fazla konuşmasın." derken Acun Ilıcalı da  gazeteci Candaş Tolga Işık'ın programında, Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanı olma arzusu nedeniyle kendisini karalamaya çalıştığını ve bu durumun üzücü olduğunu söylemişti.  Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında kongre üyeleriyle buluşmasında ise "Acun, kaşınıyor. Kaşınmasın. Çıkmış bu gece bir televizyon programında benim hakkımda konuşuyor. Mourinho ile Londra’da görüşmüşüm. Yanlış biliyor, Londra’da değil Roma’da görüştüm geri zekalı." demişti. 

Editör: Haber Merkezi