Türkiye gündeminde çok ses getiren siyasi, yaşam ve spor camiasını derinden etkileyen davalar hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan yeni açıklamalar geldi. Sosyal medyada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için re’sen soruşturma başlatılmıştı.

Chppara

“TEREDDÜTLER ORTADAN KALKACAKTIR”

Bakan Tunç, söz konusu soruşturmaya ilişkin “Böyle miktarda bir paranın özellikle sadece bir belgeyle alışveriş söz konusu. Bir il binasının bu şekilde bir satışının nasıl söz konusu olabildiğini elbette ki Cumhuriyet Savcılığı bu tereddütleri ortadan kaldırarak bir soruşturma gerçekleştirecektir." dedi.

Yazar Eylem Tok Ve Oglu Hakkindaki Sorusturmada Yeni Gelisme Bir Kisi Tutuklandi 12Mart2024

EYLEM TOK DAVASINDA SON DURUM

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, ehliyetsiz olarak kullandığı lüks araç ile duran bir ATV aracına çarpmasıyla 1 kişinin ölümüne ve 4 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur. Bunun üzerine yazar Tok’un oğluyla birlikte yurt dışına kaçtığı gündeme gelmişti.

“KAÇAK ŞAHIS STATÜSÜNE GİRİYOR”

Söylentiler sıcaklığını hala korurken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan şu şekilde açıklama geldi:

“Biz soruşturmayı açarız ama yargılama yapabilmemiz için ifadesinin alınması lazım. Kaçak şahıs statüsüne giriyor."

Eroskedi

EROS’ DAVASINDA İSTİNAF DETAYI

İstanbul’da site sakinleri tarafından bebekliğinden itibaren bakılan Eros isimli kedi bir cani tarafından defalarca tekmelenerek acımasızla öldürülmüştü.
Bakan Tunç’un konu hakkında yaptığı açıklamasında ‘istinaf’ detayı yüreklere su serpti.

CUMHURİYET SAVCISI YENİDEN HAREKETE GEÇTİ

Savcılığın, önceki kararında 1 yıl 3 ay ceza verildiği ve sonrasında bunun 3 yıla çıktığını ve ardından iyi hal indirimiyle cezasının 2 yıl 6 aya düştüğünü belirten Tunç, “Tabii bu da bir tepki oluşturdu. Cumhuriyet savcımız bu konuda istinafa başvuracaktır." ifadelerini kullandı.

Ts Fb

TRABZONSPOR-FENERBAHÇE MAÇI SONRASI OLAYLAR

Trabzonspor’un Fenerbahçe’ye 2-3 yenik düştüğü maç sonrasında çıkan olaylar dünya basınında da yer aldı. Siyasete de alet edildiği görülen hadise ile ilgili gözaltıların ve soruşturmaların devam ederken Bakan Tunç’un açıklama dikkati çekti.

Bakan Tunc Duyurdu Mesleklerine Geri Donen Hakim Ve Savcilara Inceleme Baslatild 17 Şubat2024 1

“GEREKLİ CEZALAR ÖNGÖRÜLÜYOR”

Tunç, "Bunu siyasete alet etmek bir kere hiç doğru değil. Bunu siyasete alet etmek bir kötü niyeti gösterir. Dolayısıyla ona da müsaade etmemek lazım. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor." seklinde konuştu.
 

Editör: Kübra Şenal