Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargıya olan güvenin önemine vurgu yaparak, tarafsız ve bağımsız yargının suç işleyenlerin üzerine kararlılıkla gideceğini belirtti.

Aylan Bora Kaplan Ankara Emniyet 15052024

GRUP TOPLANTISI ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, devam eden ve gündemi meşgul eden konularda yargıya güvenilmesi gerektiğini söyledi.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 1

CUMHURİYET SAVCILARININ GÖREVİ

Bakan Tunç, "Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına kadar inceler, araştırır, soruşturur ve yargının huzuruna getirir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi. Tunç, bu süreçte herkesin yargıya olan güvenini koruması gerektiğini vurguladı.

Savcilik Talimat Vermisti Ayhan Bora Kaplan Suc Orgutune Yonelik Operasyonda Cok Sayida Suphe 5 Mart 2

TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ YARGI

Adalet Bakanı, tarafsız ve bağımsız yargının sıfatı ne olursa olsun suç işleyen veya yanlış yapanların üzerine gideceğini belirtti. "Tarafsız ve bağımsız yargımız sıfatı ne olursa olsun suç işleyen, yanlış yapanın üzerine gidecektir." ifadelerini kullandı.

ayhan_bora_kaplan_kanber_keskin

SORUŞTURMA SONUÇLARINI BEKLEME ÇAĞRISI

Bakan Tunç, herkesin soruşturmaların sonuçlarını beklemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu nedenle hep beraber soruşturmaların sonuçlarını beklemek lazım. Soruşturmaları takip edelim hep beraber ve sonuçlarına göre biz de hareket edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 polis müdürü gözaltına alınmıştı. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın evinde savcılık talimatıyla arama yapılmıştı.

Ayhan Bora Kaplan Kara Parayi Nasil Akladi Masak Raporunda Dikkat Ceken Sunnet Ve Eskort Deta 23Subat 1

BAHÇELİ'DEN SERT AÇIKLAMALAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğündeki bazı emniyet görevlilerinin açığa alınmasına değinerek, "MHP, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na komplo" nitelendirmesinde bulunmuştu. Bahçeli, Ankara Emniyeti'ndeki üç ismin görevden alınmasını kastederek, "Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp, aynı zamanda emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir." demişti. Bu girişimlerin "ağır sonuçları" olacağını belirten Bahçeli, "akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır." ifadesini kullanmıştı. Bahçeli, “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun” yemini etmişti.

Bahçelianma3

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numarası ve davanın gizli tanığı firari Serdar Sertçelik'in Ankara İl Emniyet Müdürlüğü hakkındaki iddiaları üzerine 6 Mayıs'ta soruşturma başlatılmıştı. Gazeteci Erk Acarer'e konuşan Sertçelik, Ankara Emniyeti'nde görevli polislerin baskısıyla 'gizli tanık' olduğunu ve ifadesinin içeriği konusunda baskı ve yönlendirmeye maruz kaldığını öne sürmüştü.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 3

ALİ YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütleri, şehir eşkıyaları, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirleri, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçıları ve yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadıklarını ve açtırmayacaklarını ifade etmişti.

Ali Yerlikaya 043634

FETÖVARİ TAKTİKLERE KARŞI MÜCADELE

Bakan Yerlikaya, "Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz." demişti.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 4

KURUMLARDAKİ YAPILANMALAR

Hangi kurum içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve siyasilere yönelik bir yapılanma varsa sonuna kadar gidip, o yapıları belirleyip adalete teslim edeceklerini vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetmişti: "Mülkiye müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla da paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz milletimiz müsterih olsun. Nasıl bölücü terör örgütü ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek, bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız."

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 2

SOSYAL MEDYA DESTEKLİ SALDIRILAR

Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa, onların oyunlarını da kurdukları tuzaklarını da yerle bir edeceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.