Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ölümlü trafik kazasının ardından Mısır üzerinden ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında iade sürecine ilişkin önemli bilgiler verdi. Tunç'un açıklamasına göre, anne ve oğlunun iadesi için gerekli talepname, 1 hafta ila 10 gün içinde ABD makamlarına iletilmiş olacak. Bakan Tunç, iade sürecinin aktif olarak işlediğini belirtti.

Adalet Bakani Tunc Tan Eylem Tok Aciklamasi 8Mart2024 1

TRAFİK KAZASINDA YAŞANAN DRAM

Eyüpsultan'da meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından yazar Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin yurt dışına kaçış hikayesi gündemi meşgul ediyor. 17 yaşındaki T.C.'nin kontrolündeki lüks araç, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran ATV'ye çarpmış, bu kaza sonucu Oğuz Murat Acı yaşamını yitirmişti.

Eylem Tok

MISIR VE ABD'YE KAÇIŞ

Kaza sonrasında yazar Eylem Tok ve oğlu T.C., önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçtı. Anne-oğlun bu kaçışı, ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde değerlendiriliyor ve iade süreci dikkatle izleniyor. Adalet Bakanı Tunç'un açıklamaları, iade sürecinin resmi olarak başladığını ve Türkiye'nin konuyu yakından takip ettiğini gösteriyor.

Eylem Tok Kimdir3

Editör: Mevlüt Peker