Adalet Bakanlığı'nda üst düzey atamalar gerçekleşti. 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnamelere göre, genel müdürlüklere atanan isimler belli olurken görevden alınan bazı isimlerin yerine yeni bürokratların atandığı da görüldü. 

BAŞSAVCI VEKİLİ YILMAZ, YENİ CEZA İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ

Atama kararlarına göre en önemli değişikliklerden biri, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne yapılan atama olarak dikkatleri çekti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Sormulusu Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz, Ceza işleri Genel Müdürlüğüne atandı. 

ÜST DÜZEY ATAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnamede, Adalet Bakanlığı üst kademe yöneticiliklerine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince bazı atamalar yapıldı. 

Buna göre, Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihan Yıldız,  Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne Hakan Öztatar, Mevzuat Genel Müdürlüğüne Mehmet Ökmen, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne Enis Yavuz Yıldırım, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne Günay Albayrak, Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Ömer Serdar Atabey, Personel Genel Müdürlüğüne Turan Kuloğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Serdar Ateş, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğüne Servet Gül ve Strateji Geliştirme Başkanlığına da Tahir Hırslı getirildi.

GÖREVDEN ALMA VE DEĞİŞİKLİKLER

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3. maddeleri gereğince bazı Adalet Bakanlığı kamu yöneticileri görevlerinden alındı.

Buna göre, görevden alınan İnsan Hakları Dairesi Başkanı Hacı Ali Açıkgül yerine Abdullah Aydın,  İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu'nun yerine de Hasan Özçelik atandı.