Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak bir operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, sabahın erken saatlerinde belediyeye baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Belediye Başkanının danışmanlarından biri de bulunuyor.

adana rüşvet operasyonu

ALGI OPERASYONU DEDİ

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Adana'da, bizim belediyemizde, bizim olduğumuz yerde kanunsuz hiçbir iş olmaz." şeklinde bir ifade kullanarak operasyonu reddetti ve yapılanları "algı" olarak değerlendirdi. Karalar, Halk TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın "Nedir bu?" sorusuna "Algı" şeklinde yanıt verdi.

adana rüşvet operasyonu 12

BELEDİYE BAŞKANI DANIŞMADI DA GÖZLATINDA

Operasyonun ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet soruşturması kapsamında gerçekleştirildiği belirtilirken, emniyet ekipleri belediye binasında delil arama ve toplama çalışmalarına başladı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı, aralarında belediye personellerinin de olduğu bildirildi. Belediye Başkanı danışmanı Mürüvet S. da gözaltına alınanlar arasındaydı.

adana rüşvet operasyonu 11

HERKESİ BELEDİYE ÖNÜNE DAVET ETTİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, operasyon sonrasında halkı Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önüne davet etti. Karalar, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkanı ve CHP Adana Milletvekillerinin de katılımıyla bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Editör: Zeynep Baş