Partilerin, 2024 Yerel Seçimlerine ilişkin çalışmalar hızlandı. Partiler arasında illerde aday gösterilecek isimler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Son olarak ortaya atılan bir iddia ise gündem oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Vali-Mülkiye Başmüfettişi Tuncay Sonel de adı geçen isimler arasında yer aldı. Sonel, Ordu ve Tunceli'de yürüttüğü valilik görevi sırasında halkın takdirini kazanmasıyla dikkat çekmişti. 

Vatandaş, Ordu Valisi Tuncay Sonel'i alnından öptü - Türkgün - Türkçe Düşün  | Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler

SAYISIZ ÖDÜL VE TAKDİRNAME ALDI

Sonel, Kütahya-Simav Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra Kaymakamlık Kursunu Üstün Başarılı olarak bitirdi. Daha sonra Ankara-Güdül, Gümüşhane-Köse, Kırklareli-Vize, Şanlıurfa-Birecik, Trabzon-Of, Konya-Seydişehir, Balıkesir-Bandırma Kaymakamı olarak görev yapan Tuncay Sonel, Ankara, Gümüşhane, Kırklareli, Şanlıurfa, Trabzon, Konya, Balıkesir Valilerinden 15 Başarı belgesi, Milli Eğitim Bakanından 2 Takdirname aldı. Öte yandan görev yaptığı illerde bulunan dernek ve vakıflardan çeşitli ödüller alan Sonel, halkın da takdirini topladı. 

Vali Tuncay Sonel, Ordu'dan ayrıldı |

TÖRENLE UĞURLANMIŞTI

Son olarak Vali Tuncay Sonel, 10 Ağustos 2023 tarihli ve 32275 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atanmıştı. Sonel, 21 Haziran 2020 yılından beri Ordu Valisi olarak görev yaptığı Yeni Valilik Binası önünde düzenlenen törenle Ankara’ya uğurlanmıştı.
 

Editör: Ozan Barış Erim