Adana'da hava sıcaklığı 44 dereceyi buldu. Termometrelerin rekor seviyelere ulaştığı kentte, sıcaktan bunalan gençler sulama kanallarına akın ederek serinlemeye çalıştı. Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da her yıl yaklaşık 30 kişinin boğulduğu sulama kanalları, gençlerin yüzme mekanı oldu. Kalabalık gruplar halinde kanallarda yüzen gençler, boğulma tehlikesine rağmen serinlemekten vazgeçmiyor.

Adana 44 Derece Sicak 02062024 Iha (3)

"KANALDA YÜZMEKTEN KORKMUYORUZ"

Sulama kanalında yüzen Ahmet Çelik, kanallarda yüzmekten korkmadıklarını belirtti. Çelik, "Adana çok sıcak, serinlemek için kanallara giriyoruz. Hava 44 derece, ne yapalım? Haftada 2-3 kez buraya geliyoruz. Havuz sıkıcı geliyor. Burada yüzmekten korkmuyoruz, korkanın çocuğu olmaz" dedi. Çelik'in bu cesur yaklaşımı, diğer gençler tarafından da paylaşılıyor.

Adana 44 Derece Sicak 02062024 Iha (2)

PARKLARDA GÖLGE ARAYANLAR

Sıcaktan bunalan diğer vatandaşlar ise parklardaki ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı. Adana'da yetkililer, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da artacağını bildirdi.

Adana 44 Derece Sicak 02062024 Iha (4)

"ADANA RESMEN YANIYOR"

Pikniğe gitmek üzere dışarı çıkan Arzu Ünlü, MS hastası olduğunu ve sıcaklara dayanamadığını belirtti. Ünlü, "Çok aşırı derecede sıcak. Henüz haziran ayının başındayız ama aşırı sıcaktan dolayı dayanamıyoruz. Temmuz ve ağustos aylarını düşünemiyorum. Adana resmen yanıyor. Adanalı olarak alışkınız ama yine de çok sıcak. Dayanamıyoruz, klimadan uzaklaşmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana 44 Derece Sicak 02062024 Iha (6)

SICAK HAVA İLE MÜCADELE BAŞLADI

Adana'da termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği bu günlerde, serinlemek için sulama kanallarına giren gençler ve gölgede oturan vatandaşlar, sıcak hava ile mücadele etmeye çalışıyor.

Adana 44 Derece Sicak 02062024 Iha (5)

Adana 44 Derece Sicak 02062024 Iha (7)