Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturmadaki detaylara sadece Ekran Haber ulaştı. 6 Şubat günü, İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu olay yerinde çatışma çıktı. Olayda 3’ü polis 5 kişi yaralanırken, 2 saldırgan etkisiz hale getirildi. 1 vatandaş isabet eden kurşun sonrası hayatını kaybetti. Saldırganların terör örgütü DHKP-C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu tespit edildi. Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un, aynı gün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı için hakim karşısına çıkacağı, bu yüzden ikilinin eylem yaptığı belirlendi. 

HEDEF O MAHKEMENİN HEYETİYDİ

Pınar Birkoç’un, 2022 Şubat’ta tahliye edildiği belirlendi. İddiaya göre teröristler, yanlarında getirdiği bir torba dolusu plastik kelepçeyle terörist Pınar Birkoç’un ablasının yargılandığı mahkeme heyetini alıkoyup, pazarlık yapacaktı. Teröristler, Birkoç’un kardeşinin 1 ay önce tutuklanması ve DHKP-C’ye yönelik art arda devam eden operasyonlar nedeniyle bu eylemi yapma kararı aldı.

ÜZERLERİNDEN BASIN BİLDİRİSİ, KİŞİ LİSTESİ VE TELEFON ÇIKTI

Adliyenin metrobüs kapısı girişinde başlayan eylemin ilk anları ve kaçış sırasında sivil vatandaş Dilfiraz Karataş’ın ölüm anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. DHKP-C’li terörist Pınar Birkoç ve Emrah Yayla’nın üzerlerinde bir torba plastik kelepçe, falçata ve örgüte ait bez parçası ve bir basın bildirisi çıktı. Teröristler amaçlarına ulaşsalardı bu bildiriyi okuyacak ve serbest bırakılmasını istedikleri kişilerin listesini yayınlanacaklardı. Saldırıya katılan Pınar Birkoç’un üzerinden de cep telefonu çıktı. Eylemcinin üzerinden bulunan cep telefonunun, biri ya da birilerini rehin aldıktan sonra pazarlık yapma durumunda kullanılması için olduğu düşünülüyor. 

Editör: Ozan Barış Erim