Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan "Son Şarkı Ahmet'in Türküsü" adlı film, Ahmet Kaya'nın vatana dönüş hikayesini anlatıyor ve müzik kariyerinin yanı sıra toplumsal etkisini de ele alıyor. Filmin vizyona girmesi, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya tarafından yapılan dava girişimleri nedeniyle uzun bir süre gecikti.

Son Şarkı Ahmetin Türküsü 1

AHMET KAYA FİLMİ VİZYONA GİRDİ Mİ?

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan "Son Şarkı Ahmet'in Türküsü" adlı film, uzun bir hukuki sürecin ardından mahkemenin filmin yayınlanmasını engelleme taleplerini reddetmesiyle sonunda izleyicilerle buluştu.

Son Şarkı Ahmetin Türküsü 2

SON ŞARKI AHMET'İN TÜRKÜSÜ FİLMİ VİZYONDA MI?

16 Kasım 2000 yılında hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın hayatı, Son Şarkı Ahmet'in Türküsü adıyla film oldu. Ancak Kaya'nın eşi Gülten Kaya, filmin yayınlanmaması için dava açtı. Mahkemenin davayı reddetmesiyle film dün vizyona girdi.

Ahmet Kaya

SON ŞARKI AHMET'İN TÜRKÜSÜ FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın üstlendiği filmde, Ahmet Kaya'yı Celil Nalçakan canlandırıyor. Ezgi Şenler ise başrolde yer alan diğer oyuncu. Serdal Genç, Burç Kümbetlioğlu, Zeynep Köse gibi isimler de filmin kadrosunda yer alıyor. Senaryo ise Engin Elgün ve Savaş Korkmaz tarafından kaleme alındı.