Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yonetim Kurulu Baskanlığına Ahmet Türkoğlu atandı. Peki Ahmet Türkoğlu kimdir?  Ahmet Türkoğlu ile ilgili detaylar haberimizde...

AHMET TÜRKOĞLU KİMDİR?

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Ahmet Türkoğlu, profesyonel kariyerine aynı yıl “Office 1 Superstore”da Mağaza Müdürü olarak başladı.

EPİAŞ | Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.

AHMET TÜRKOĞLU KARİYERİ

1999-2003 yılları arasında Casio Ofis Ürünleri Satış Müdürü olarak çalıştı. 2003-2009 yılları arasında Çalık Holding'de Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. Türkoğlu, 2010 yılında Türkiye Petrolleri Dağıtım A.Ş.'ye (TPPD) üç yıl süreyle Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 2013-2015 yılları arasında Opet, Regnum Hotels gibi şirketlerin yer aldığı Öztürk Grubu'nda CEO olarak görev yaptı. Ahmet Türkoğlu, 2016 yılında Türkiye Enerji Şirketi'nde (TEC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yapmış olup, 2017 yılı Şubat ayında da Turkish Petroleum International Company'de (TPIC) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Türkoğlu, 20 Haziran 2018 tarihinde Enerji Borsası İstanbul'a (EXIST) CEO olarak atandı. Halen TEC Yönetim Kurulu Üyesidir. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Enerji ve Doğal Gaz Sektör Meclisleri üyesidir.

AHMET TÜRKOĞLU 2022-2023 YILLARI

Ayrıca, Türkoğlu'nun ulusal ve uluslararası platformlardaki liderlik rolleri dikkat çekiyor. 2022 ve 2023 yıllarında EUROPEX (Association of European Energy Exchanges) Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olan Türkoğlu, aynı zamanda TEC (Turkish Energy Company) Yönetim Kurulu ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

AHMET TÜRKOĞLU AİLE HAYATI

İleri düzeyde İngilizce bilen, evli ve dört çocuk babasıdır.

Editör: Halide Tonga