Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ilanı yayımladı. 2828 Sayılı Kanun kapsamında geçtiğimiz gün kılavuzu yayımlanan memur personel alımı duyurusu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal medya platformu X’teki @tcailesosyal kurumsal onaylı hesabında yer aldı.

PERSONEL ALIMINDA KPSS ŞARTI BULUNMUYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 1044 personel alımı yapacağına ilişkin ilan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden de yayımlandı. Aile ve Soyla Hizmetler Bakanlığının duyurusunda, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın kuruluşlarında yetişmiş 1044 gencimizin kamu kurum ve kuruluşlarına atamasını yapıyoruz.Tercih işlemleri 15 Aralık’a kadar gerçekleştirilebilecek.” denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan resmi istihdam duyurusunda müracaat için gereken şartlar, başvuru tarihleri ve başvurulacak adreslerle ilgili bilgiler yer aldı.

2023 YILI III. DÖNEM SOSYAL HİZMETLER İSTİHDAM HAKKI TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'na dayalı olarak, 2023 yılında gerçekleştirilecek olan istihdam hakkı tercih işlemleri yakında başlayacak. Bu süreç, yılın üçüncü dönemine özgü olup, hak sahiplerine önemli fırsatlar sunuyor.

TERCİH YAPMA SÜRECİ VE ZAMAN ÇİZELGESİ

Hak sahipleri, istihdam hakkından yararlanmak için tercihlerini 1 Aralık'tan 15 Aralık 2023'e kadar yapabilecekler. Tercih işlemleri, 15 Aralık gecesi saat 23:59'da sona erecek. Bu süre zarfında hak sahiplerinin www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN TERCİH YAPILMASI

Tercihler, E-Devlet Kapısı aracılığıyla yapılacak. Bu nedenle, tercih yapacak olan hak sahiplerinin E-Devlet şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. Daha önce E-Devlet şifresi alan kişilerin, yeni bir şifre almaları gerekmiyor, mevcut şifrelerini kullanarak tercih yapabiliyor. E-Devlet şifresi olmayan hak sahiplerinin ise, şifrelerini almak için PTT şubelerine başvurmaları gerekiyor.

KILAVUZ VE BİLGİ EDİNME

Hak sahipleri, tercih kılavuzuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sayfası ve E-Devlet Kapısı üzerinden ulaşabilecekler. Tüm işlemler için www.turkiye.gov.tr adresi temel bilgi kaynağı olarak kullanılacak. Söz konusu süreç, devlet korumasındaki gençlere önemli istihdam fırsatı sunarken, sürecin doğru takip edilmesi büyük önem taşıyor.

KILAVUZA ULAŞMAK İÇİN (tıklayınız) >>>

DEVLET KORUMASINDAN YARARLANAN GENÇLERİN İSTİHDAM HAKKI İLE İLGİLİ BİLGİ (tıklayınız) >>>

SOSYAL HİZMETLER KANUNU KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLECEKLER İÇİN 2023 YILI 3. DÖNEM TERCİH İŞLEMLERİ (tıklayınız) >>>

Editör: Mevlüt Peker