Ünlü doktor Ender Saraç hakkındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Ender Saraç, “Oğlunu istismar ettiği”, “Başka erkekle birlikte olduğu”, "Eşi Benan Kurtuluş Saraç'ı aldattığı" gibi iddialara yanıt verirken, suçlamaların gerçek mi yoksa itibar suikastı mı olduğu sosyal medya gündeminin de birinci sırasına yerleşti.

Ünlü doktor Ender Saraç ile ilgili “8. sınıfa giden oğlunu istismar ettiği”, “bir erkekle birlikte olduğu”, “Eşi Benan Kurtuluş Saraç’ı aldattığı” gibi çok ağır ithamlar, iddialar ortaya atıldı. Ender Saraç’ın tıbbi önerilerine itibar ederek beğeniyle takip ettiği halk ise, korkunç iddialar karşısında adeta şok oldu.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN DR. ENDER SARAÇ HABERLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, "Oğluna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen ünlü doktor Ender Saraç" haberlerine dair yapılan yazılı açıklamada, çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için ihbar niteliğinde olduğu, çocuk ve anne için psikososyal destek sürecinin başlatıldığı, hukuki sürecin takip edildiği bilgisi verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıklamasında, bazı basın organlarında yer alan "Oğluna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen ünlü doktor Ender Saraç" haberleri sonrası, Dr. Ender Saraç’ın oğlu ve annesi ile görüşme yapıldığı belirtildi.

Çocuklara karşı en küçük istismar şüphesinin Bakanlık için ihbar niteliğinde olduğu ve çocuk ile anne için psikososyal destek sürecinin başlatıldığı vurgulanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıklamasında, çocuğun üstün yararı ilkesi gereği ve çocuğun söz konusu haberlerden olumsuz etkilenme ihtimali değerlendirilerek, "Oğluna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen ünlü doktor Ender Saraç" haberleriyle ilgili yayın yasağı talebinde bulunulduğu, hukuki sürecin takip edildiği kaydedildi.

DOKTOR ENDER SARAÇ KİMDİR? DR. ENDER SARAÇ’IN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Ünlü doktor ve yazar Ender Saraç, 2013 yılında hayatını Benan Kurtuluş ile birleştirerek evlendi. Son zamanlarda, Ender Saraç'ın özel hayatı medyanın ilgi odağı haline geldi. Peki, Ender Saraç kimdir ve kaç çocuğu vardır? İşte Ender Saraç'ın hayatı ve eşi Benan Kurtuluş Saraç hakkında bilgiler.

Ender Saraç, 1959 yılında İzmir'de doğdu. Sağlık alanındaki çalışmalarına 1990 yılından beri devam eden Saraç, özellikle Ayurveda konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. Evli olan Ender Saraç, üç çocuk sahibi.

İstanbul'a İzmir'den geldiği ilk yıllarda, ünlü şarkıcı Nükhet Duru ile birlikte UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezi'nde çalıştı. Daha sonra, Türkiye'nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan Hay Sağlık Merkezi'ni 1994 yılında kurdu ve bu merkezi zaman içinde genişleterek bugüne kadar başarıyla yönetti.

Ayrıca, Ender Saraç'ın 14 adet kitabı bulunuyor. Bu kitaplardan üçü çocuk beslenmesi, ikisi erişkin beslenmesi ve bir tanesi Ramazan beslenmesi hakkında. Ender Saraç sadece sağlık alanında değil, aynı zamanda kişisel gelişim konusunda da özel eğitimler veriyor. Hem Türkiye'de hem de yurtdışında çeşitli konferanslar düzenleyen Ender Saraç, bilgi ve deneyimini paylaşmaktan çekinmiyor. Ender Saraç'ın aile hayatına gelince, ilk eşinden bir çocuğu ve ikinci eşinden ise iki çocuğu bulunuyor.

BENAN KURTULUŞ SARAÇ KİMDİR?

Benan Kurtuluş Saraç, 1980 senesinde İstanbul'da doğdu. İstanbul'da kolej eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İngiltere ve Amerika'ya gitti. Uluslararası işletme alanında eğitim aldı ve Amerika'da bir ithalat ve ihracat firmasında çalıştı. Benan Kurtuluş Saraç'ın ailesi, MNG Kargo'nun kurucularından biri ve bu aile bağlamında iş deneyimi kazandı. Türkiye'ye dönüşünde, hava taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde çalışmaya devam etti ve işletme, finans, satış-pazarlama ve operasyon gibi farklı departmanlarda görev aldı. Ayrıca, Bilgisayar Sistem Mühendisliği alanında eğitim aldı.

DR. ENDER SARAÇ, OĞLUNU İSTİSMAR ETMEKLE SUÇLANDI

"Muhammed Yakut" isimli kullanıcı, X'te diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç'ın 8. sınıfa giden oğlunu istismar ettiğini iddia ederek, istismara ait olduğunu belirttiği görüntüleri ve çocuğun okula yazdığı tutanağı paylaştı. Çocuğun okuldaki rehber öğretmenine yazdığı iddia edilen tutanakta istismarın detaylarının paylaşıldığı görülürken, Ender Saraç iddiaları yalanladı.

Muhammed Yakut, “Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın dikkatine!” başlığıyla sosyal medya hesabında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Ender Saraç'ın fotoğrafını yayınlayarak, şunları dedi:

ENDER SARAÇ İLK KEZ KONUŞTU

Korkunç suçlamaların gündeme gelmesi sonrası ilk kez konuşan doktor Ender Saraç, iddialarla ilgili olarak, "Kesin ve net iftira. Bunu kanıtlayacağız." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya platformu X’teki @haydrendersarac hesabından da paylaşımda bulunan Dr. Ender Saraç, "Allah kuru iftiradan saklasın" dedi. İddialara göre, “yasal sürecin devam ettiği” gerekçesiyle okul yetkilileri konuya dair bilgi veremeyeceklerini kaydettiler.

ENDER SARAÇ, BENAN KURTULUŞ SARAÇ HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA ALDIRMIŞTI

Diğer taraftan Dr. Ender Saraç, 10 sene önce evlendiği 2 çocuğunun annesi Benan Kurtuluş Saraç’ın kendisini kravatla boğmaya çalıştığını, kravatla boynunu sıkarak nefes almasına engel olduğunu, tekme tokat saldırdığını ileri sürerek Benan Kurtuluş Saraç hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Benan Kurtuluş Saraç ise psikolojik şiddete uğradığı iddiasında bulunmuştu. Ender Saraç’la görüştüğünü söyleyen gazeteci Fatma Karaağaç, Dr. Ender Saraç’ın, karısıyla yaşadığı problemler sebebiyle kendisine iftira atıldığını söylediğini bildirdi.

Editör: Mevlüt Peker