Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay 4 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, bu ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığını belirterek, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.

Aile Destek Odemesi Mart Ayi Ne Zaman Yatacak Aile Destek Odemesi Yatti Mi 4Mart2024 4

72,3 MİLYAR TL'LİK DESTEK SAĞLANDI

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın, büyüyen ve gelişen Türkiye'nin refahını vatandaşlarıyla paylaşmanın bir aracı olduğunu ifade etti. Bugüne kadar program kapsamında hanelere toplamda 72,3 milyar TL destek sağlandığını belirten Göktaş, bu desteğin süreceğini kaydetti.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 5

HER HANEYE ULAŞAN SOSYAL YARDIM

Sosyal yardım programlarını sadece düzenli yardım alan hanelerle sınırlı tutmayıp gelir kriterine göre ihtiyaç sahibi diğer haneleri de Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini hatırlatan Bakan Göktaş, hanelere her ay düzenli destek verdiklerini söyledi. Göktaş, bu ayki toplam ödemenin 4 milyar TL olacağını tekrarladı.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa2

BÜTÜNCEL YAKLAŞIMLA SOSYAL YARDIM

Bakanlık, gelişen ve değişen hayat şartlarına uyum sağlayarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırmayı hedefliyor. Bakan Göktaş, tüm vatandaşlara eşit ve adil hizmet sunma prensibiyle, arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağıyla toplumun her kesimine ulaştıklarını ifade etti.

Editör: Mevlüt Peker