İzmir'in Konak ilçesinde dramatik anlar yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 14 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 43 yaşındaki Yılmaz D., dün saat 16.00 sıralarında Atilla Mahallesi'ndeki evine gelerek eşi ve iki çocuğunu rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Olay yerine ulaşan Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat ekipleri, firariyi yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

ÜÇ SAAT SÜREN GÖZALTINA ALMA OPERASYONU

Firari Yılmaz D., polisin adrese ulaştığını fark edince apartman boşluğuna çıktı. Polis ekipleri, rehine olan aileyi büyük bir dikkat ve hassasiyetle güvenli bir şekilde evden çıkardı. Yılmaz D.'nin teslim olmamakta direnmesi üzerine, 3 saat süren bir bekleyiş sonrasında İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel'in talimatıyla kesin bir müdahale kararı alındı. Firarinin bir anlık dalgınlığından yararlanan özel harekat polisleri, zanlıyı apartman boşluğunda kıskıvrak yakaladı.

YAKALAMA ANI KAMERADA

Bu nefes kesen yakalama operasyonu, bir polis memuru tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Yılmaz D.'nin polisler tarafından camdan içeri alındığı anlar yer aldı. Gözaltına alınan zanlı, yapılan ilk işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve sonrasında cezaevine gönderildi.

Editör: Mevlüt Peker