31 Mart yerel seçimlerinde bir çok il ve ilçede AK Parti ve MHP, 22 ilde ayrı adaylar çıkardı. O illerden biri de Bolu oldu. Bolu'da AK Parti'nin adayı Muhammed Emin Demirkol, MHP'nin adayı ise İlhan Durak oldu. Fakat seçim yarışında Demirkol, sanki Cumhur İttifakı'nın adayıymış gibi kendi reklamlarını yaptırdı. Ayrıca bu reklamların daha çok kişiye ulaşması için "sponsorlu" olarak verildiği de dikkatlerden kaçmadı. AK Parti'li başkan adayının Cumhur İttifakı adayıymış gibi davranmasına sadece MHP'li seçmenler değil, kentteki farklı siyasi görüşteki vatandaşlarda tepki gösterdi.

Muhammed Emin Demirkol

BOLU MHP ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Muhammed Emin Demirkol'un özellikle sosyal medyada sanki AK Parti'nin değil de Cumhur İttifakı'nın adayıymış gibi yaptırdığı reklamlar yanlış anlışmaya neden olunca Bolu MHP üyeleri, durumun düzeltilmesini istedi. Hatta Bolu'da, AK Parti adayı Demirkol'un bu davranışıyla, İlhan Durak'a tuzak kuruduğu görüşü savunuldu.

ANKETLERDE İLHAN DURAK ÖNDE!

Bolu genelinde yapılan kapsamlı bir anket, MHP'li İlhan Durak'ın %25,9 ve AK Partili Muhammed Emin Demirkol'un %20,8 oranında oy aldığını gösterdi. Belediye Başkanlılığını kazanmaya daha yakın olan Durak'ın bu yanlış anlaşılma nedeni ile seçim yarışında zarar alacağı savunuldu. Bu şekilde yaşanan karmaşıklıklardan seçmenin de etkilenebileceği belirtildi.

İLHAN DURAK, TANJU ÖZCAN’IN ENSESİNDE!

Ankette “Bu pazar bir yerel seçim yapılırsa Bolu Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusu yöneltildi. Açık uçlu olarak sorulan ve herhangi biri isim beyan edilmeyen soruda ‘İlhan Durak’ cevabı ilk sırada yer aldı. Tanju Özcan'ın en güçlü rakibi görülen İlhan Durak'ın yapılan anketlerde oy oranının giderek arttığı görüldü. MHp üyeleri tarafından seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan Durak'a yapılan bu hareket komplo olarak değerlendirildi.

ilhan-durak-mhp-bolu-il-baskani-anket-2

Editör: Zeynep Baş