Gazeteciye yönelik saldırının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in bugün sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

"Gazetecilik görevini icra ederken FETÖ Terör Örgütü mensubunun saldırısına uğrayan CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişi ve azmettiricilerine karşı yürütülecek hukuki süreçlerin takipçisi olacağız."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA KINADI

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı da dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, CNN Türk'ün Washington muhabiri Yunus Paksoy'un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında yaptığı yayın sırasında saldırıya uğramasını kınadı. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren kişilerin hukuk önünde hesap vermeleri için ABD makamları nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığı da bildirildi.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Paksoy'a geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu. 

CANLI YAYINDA SALDIRI

CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, "Başka bir yere götürüldüğü" iddialarıyla gündeme gelen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt merkezinin önünden canlı yayın yaparken saldırıya uğramıştı. SUV tipi aracını önce Paksoy'un üzerine sürdüğü görülen saldırganın daha sonra araçtan inerek Paksoy'a fiziki müdahalede bulunduğu, saldırı nedeniyle cihazlar yere düşerken, canlı yayının da kesildiği görülmüştü. Tekrar yayına bağlanan Paksoy, "Gözlüğüm ve telefonum uçtu, saldırıya uğradım. Gömleğim yırtıldı. Şu an aracıma girdim, polisi aradım, birazdan burada olacaklar, şikayetçi olacağım. Ne olursa olsun burada kimseye dokunma hakkınız yok." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi