Akaryakıta ÖTV artışından sonra yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü zamlanan motorin fiyatlarına dün bir kez daha zam gelmişti. 

Sürücülere bugün bir kötü haber daha geldi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre bu kez hem benzine hem de LPG fiyatlarına bir kez daha zam geliyor.

14 Mayıs seçimlerinden sonra hem dolar kurunun yüksekliği hem de ÖTV zamları sonucunda akaryakıt fiyatlarına çok büyük artışlar yapıldı. 14 Mayıs seçimlerinde litresi 18.64 lira olan dün yapılan zamla birlikte motorine 17 lira 84 kuruş zam gelmişti. Seçim döneminde 19 lira 76 kuruş olan benzin fiyatı ise bugüne kadar 36 lira 9 kuruşa kadar yükselmişti. Benzine 14 Mayıs'tan bu yana 16 lira 33 kuruş zam gelmişti.

Bu gece yarısından itibaren ise benzin ve lpg fiyatlarına bir kez daha zam yapılıyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre motorin litre fiyatına 2 lira daha zam yapılacağı öğrenildi. Yapılan zam sonrasında pompaya yansıyacak zam sonrası benzin fiyatları 39 liraya dayanacak.

BENZİN GÜNCEL FİYATLARI 1 AĞUSTOS 2023

  • İstanbul motorin fiyatı: 36.09 lira
  • Ankara motorin fiyatı: 36.57 lira
  • İzmir motorin fiyatı: 36.67 lira 

Son zamanlarda petrol fiyatlarındaki artış, döviz kurundaki yükseliş ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan artış akaryakıt fiyatlarına zam gelmesine yol açmıştı. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,07 TL zam geldi. Ayrıca, LPG'ye 2 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak şekilde 2 liralık zam bekleniyor.

Motorin fiyatları ve benzin fiyatı peş peşe artmaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatları gece yarısından itibaren bir kez daha değişti. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,07 TL zam geldi.

İZMİR'DE MOTORİN LİTRE FİYATI 37 TL'Yİ GEÇTİ

Zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 36.39 liraya, Ankara'da 36.88 liraya, İzmir'de 37.07 liraya yükseldi.

Son zammın ardından motorin fiyatı son 2 ayda yüzde 88 yükselmiş oldu.

LPG'YE DE ZAM YOLDA

Öte yandan LPG'ye zam geleceği belirtildi. LGP'ye de 2 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak şekilde 2 liralık zam bekleniyor.

Editör: Site Yönetim