Türkiye'nin 'Milli Enerji ve Maden Politikası' çerçevesinde Muğla Milas'ta attığı adımlara karşı Akbelen'de 20 gündür yasa dışı eylem yapılıyor.

YASAK 'SEYYAR TUVALET'LER ALANA ALINMADI

Bölgede son olarak; eylemciler tarafından Akbelen'e seyyar tuvalet sokulmaya çalışıldı. Provokasyonların 20'nci gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği seyyar tuvaletler, jandarma ekiplerince alana sokulmadı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kaymakamlık ve belediye izni olmadan alana seyyar tuvalet kurulamayacağını bildiren jandarmaya karşı eylemciler mukavemek gösterdi. Jandarmanın da müdahalesiyle taşkınlık çıkaran iki kişi gözaltına alındı.

bcb45a87-d2a8-4908-aa3e-17074dfd02d6

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖNDERMİŞ

Seyyar tuvaletlerin İzmir Byüükşehir Belediyesi (İZBB) tarafından gönderildiği öğrenilirken logosu da görülmekte.

70ebb487-78a2-4f9a-b530-5347d1db84ba

ÇOĞU İL DIŞINDAN GELMİŞ

Bölgede güvenlik güçlerinin görevini yapmasına karşı zorluk çıkaran çok sayıda eylemci gözaltına alınmış ev 'kabarık' suç dosyaları dikkat çekmişti. Gözatlına alınanların tamamına yakının Milas dışından özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’den geldiği belirlenmişti.

akbelen-12-agustos-1

70 AYRI SUÇ KAYDI ORYA ÇIKMIŞTI

Bunlardan bazılarının silahlı terör örgütü DHKP/C, MLKP üyesi olmanın dışında terör örgütü propagandası yapma, yasadışı toplantı, gösteri ve yürüyüşlere katılma ve çocuk istismarı, uyuşturucu, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edilmesi gibi suçlardan toplam 70 ayrı suç kayıtlarının olduğu öğrenildi.

Editör: Site Yönetim