Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, geçtiğimiz günlerde Şırnak ve Van'daki çalışmalarında Türkiye'ye petrol müjdesi vermişti. TPAO'nun bugünlerde yeni bir müjde için Antalya'da çalışmalara başladığı öğrenildi.

ANTALYA'DA REZERV HEYECANI

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü, Antalya Kumluca'daki Alakır-2 tespit kuyusunde sondaj çalışmalarının başladığını,  950 metre derinlikte petrol rezervi aranacağını duyurdu.

14 bin metrekarelik alanda 32 milyon lira yatırımla yapılacak çalışmalar sonunda yeni müjdelerin gelmesi beklenirken, TPAO'nun Antalya Demre'de de petrol arayacağı öğrenildi.

8 İL, 14 SAHADA PETROL ARAYIŞI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz şubatta Resmi gazetede yayımlanan petrol arama ruhsatıyla ilgili kararda yeni arama yapılacak 15 sahadan biri de Antalya olarak belirtilmişti. Karardaki diğer 8 il ise Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş olarak sıralanmıştı.

GABAR, KATO,CUDİ, PERVARİ.. MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mayıs 2023'te Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulunduğu müjdesini duyurmuş, kuyuya şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adı verilmişti.

Cudi'de de Şehit Yüzbaşı Esma Çevik'in adının verildiği petrol sahasından keşif müjdesi gelmişti.

Haziran ayında ise Şırnak-Hakkari arasındaki Kato dağındaki arama sahasından, aynı ay içinde Siirt Pervari'den petrol keşfi müjdeleri verilmişti.

Editör: Şeyda Karaca