Polonya'nın başkenti Varşova yakınlarındaki Sochaczew kasabasında gece saatlerinde akılalmaz bir olay yaşandı. Kasaba yakınlarındaki bir ormanda gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi, ardından yangın çıktı. 

Olay yerine ulaşan itfaiye ve polis ekipleri, patlamanın yaşandığı alanda 1 kişinin cansız bedenini buldu. Alanda yaralı halde bulunan diğer kişi de ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

2. DÜNYA SAVAŞI'NDAN KALMA BOMBAYI ATEŞE ATTILAR

Polisin incelemeleri sonucu, 26 yaşındaki iki kişinin ormanda buluşarak ateş yaktığı, daha sonra buldukları 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bombayı ateşe attıkları ve şiddetli bir patlamaya tanıklık ettikleri belirlendi.

15 KM UZAKLIKTAN HİSSEDİLDİ

Öte yandan söz konusu patlamanın yol açtığı sarsıntının 15 kilometre uzaklıktan hissedildiği, olay yerine birkaç kilometre uzaklıktaki bazı evlerin ise camlarının kırıldığı aktarıldı. Ayrıca hastaneye kaldırılan yaralının da sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

YETKİLİLERDEN PATLAYICILARA İLİŞKİN UYARI

Polonyalı yetkililer, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin üzerinden 79 yıl geçmiş olmasına rağmen bazı patlayıcıların hala tehlike arz ettiğine dikkat çekiyor. Yetkililer, halkı patlayıcı madde bulmaları durumunda dokunmadan derhal polise haber vermeleri gerektiği yönünde sık sık uyarıyor.

Sochaczew polisinin olaya dair çalışmaları sürüyor.